Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Mészáros Lőrinc gyermekei újíthatják fel a József Attila Színházat

Létrehozva:

Három pályázó versengett, de a legmagasabb ajánlatot benyújtó cégek közös pályázata nyert.

A József Attila Színházra kiírt közbeszerzést Mészáros Lőrinc gyerekeinek a cége, a Fejér-B.Á.L., valamint a vele közösen pályázó Építő- és épületkarbantartó Zrt., rövidítve Épkar nyerte el – írja az mfor.hu

Az 5 526 négyzetméteres épületben pince, földszint és négy emelet is van, amihez még egy ötödiket is építenek, valamint két felvonót is beszerelnek. A közbeszerzési értesítőből kiderül, hogy a felújításra eredetileg mintegy 7,3 milliárd forintot szántak, de a nyertes végül 5 milliárd  forintért (áfa nélkül) végzi el a feladatot.

A három pályázó közül a Fejér-B.Á.L. és az Építő- és épületkarbantartó Zrt. közös ajánlata volt a legmagasabb összegű, mégis ők nyertek.

Nemcsák Károly színész 14. éve igazgatja a színházat. Tavaly még a választási kampányba is beszállt, mégpedig Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára mellett.

Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, a Fejér-B.Á.L. nettó árbevétele egyébként tavaly minden addiginél magasabb lett, mivel a 2021-es évet 16 milliárddal fejelte meg, 2022-ben pedig 65 milliárdos forgalmat realizáltak, ami 3 milliárd forintos nyereséget hozott a társaságnak.  Az Építő- és épületkarbantartó Zrt. pedig 2022-ben 27,7 milliárdos nettó árbevételéből 4,4 milliárd forint profitot könyvelt el.

(Fotó: Nemcsák Károly a József Attila Színház társulatának körében. Forrás: Facebook/ József Attila Színház)

Legnépszerűbb cikkeink