Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Senki nem tud elbújni az Európa-bajnokságon

Létrehozva:

Fotó: Pesti Hírlap archív

Több mint 3500 fős személyzet dolgozik az adott találkozó megszervezésén a labdarúgó Európa-bajnokság Puskás Arénában sorra kerülő mérkőzéseinek napján.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtökön, Telkiben tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az 1100 fős biztonsági személyzet és az ugyanennyi önkéntes mellett 800-an a közönséget kiszolgáló büfékben dolgoznak, nekik 400 felszolgáló segít, az MLSZ, valamint az Európai Labdarúgó Szövetség részéről pedig további 2-300 ember felel a meccs zökkenőmentes lebonyolításáért.

Szabó Vilmos projektigazgató elmondta, hogy a szervezők a stadion megfelelő pontjairól és helyiségeiből „mindent és mindenkit” látnak, „senki nem tud elbújni”. A magyar–portugál mérkőzésen a pályára befutó szurkolót a biztonsági személyzet levezette a játéktérről, és eljárást indítottak vele szemben. Szabó emlékeztetett rá, hogy a meccs közbeni a pályára rohanás bűncselekménynek minősül, és ha egy ilyen esetért a válogatott, vagy a szövetség kap büntetést, akkor az polgári peres úton átruházható a tettesre.

Az esetleges nem várt eseményekre, terrorgyanús cselekményekre vonatkozóan Fűrész Ádám projektmenedzser számolt be arról, hogy együttműködésben vannak a rendőrséggel és az illetékes hatóságokkal, közösen minden megelőző intézkedést megtettek, az előkészületek pedig megfelelőek a biztonságos rendezéshez.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink