Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Robbanótestet emelnek ki a Dunából a Lánchídnál

Létrehozva:

Fotó: Merész Márton

Vasárnap délelőtt egy feltételezett robbanótestet emelnek ki a Dunából a honvédségi tűzszerészek, emiatt a Lánchíd környékén forgalomkorlátozások lesznek.

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje pénteken elmondta: a feltételezett II. világháborús robbanótestet a budapesti Széchenyi Lánchíd közelében lokalizálták a Duna medrében.

A vasárnapi tűzszerészi munkálatok idejére mintegy 300 méter sugarú körben kell majd kiüríteni az érintett területet – tette hozzá.

A rendőrség a honlapján azt írta: a vasárnapi bombakiemelés miatt kiürítik a Clark Ádám téren a Clark Hotelt, valamint a Bem rakpart 1-5. szám alatti épületek Duna felőli oldalát.

A zárás idejére a Dunán vasárnap reggel 7 órától hajózási zárlatot vezetnek be, és reggel 6 órától 15 óráig lezárják a Lánchíd mellett a Széchenyi tér teljes területét, a Dorottya utcát, a Pesti alsó rakpartot, a Széchenyi felső rakpart egy szakaszát, a Budai alsó rakpart egy szakaszát, az Alagutat és az Alagút utca egy szakaszát, továbbá a Lánchíd utca–Ybl Miklós tér–Apród utca útvonalat.

Szintén lezárás lesz az Apáczai Csere János utca, a József Attila utca, a Vigyázó Ferenc utca, az Akadémia utca, valamint a Fő utca egy-egy szakaszán.

police.hu / MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink