Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Nem legyőzhetetlenek a magyar csapatok ellenfelei a nemzetközi kupákban

Létrehozva:

A bajnok Ferencváros játékosai | Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Amennyiben az első fordulót sikerrel veszi, akkor a második körben a litván Zalgiris Vilnius vagy az északír Linfield vár a Ferencvárosra a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Az első alkalommal kiírt Konferencia Ligában is kisorsolták a második selejtezőkör párosítását.

A Ferencváros kiemeltként várta a szerdai, nyoni sorsolást, amelyen az is kiderült, hogy az előző kiírásban csoportkörös magyar csapat hazai pályán kezdheti majd a második párharcot is, persze, ha az első akadályt sikerrel veszi.

Mint tegnap beszámoltunk róla, a zöld-fehérek az előselejtező győztesével kezdik a sorozatot, majd továbbjutás esetén a most kisorsolt ellenfél következhet. Az első párharc vesztese a most debütáló Konferencia Liga, míg a másodiké az Európa-liga selejtezőjébe kerül át. A BL-főtábla eléréséhez négy kört kell túlélnie a magyar bajnoknak.

A Ferencváros előselejtezőből érkező első ellenfele jövő héten pénteken kerül ki a San Marinói-i Folgore, a koszovói Pristina, a feröeri HB Tórshavn és az andorrai Inter Club d’Escaldes négyeséből.

Amennyiben a Ferencváros kiesne a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójából, akkor a Konferencia Ligába átkerülve a walesi Connah’s Quay Nomads és az örmény Alaskert párharcának vesztesével küzdene meg.

Az első alkalommal kiírt Konferencia Liga selejtezőjének második fordulójában az Újpest FC a liechtensteini Vaduz ellen kezd.

A kupagyőztes lila-fehérek nem kiemeltként várták a sorsolást, amely igencsak pikánsnak ígérkező mérkőzést hozott nekik, mivel a magyar együttes 15 éve története egyik legcsúfosabb kudarcaként 4-1-es összesítéssel kiesett a Vaduzzal szemben az UEFA Kupa selejtezőjének első fordulójában.

A másik két, már az első fordulóban bemutatkozó magyar csapat közül a bajnoki ezüstérmes Puskás Akadémia a lett RFS vagy a feröeri KÍ Klaksvík együttesével találkozik, amennyiben a nyitókörben túljut a finn Inter Turkun. A felcsútiak idegenben kezdenének.

A bajnoki bronzérmes MOL Fehérvárra az örmény Ararat Jereván után – siker esetén – az észt Paide Linnameeskond és a lengyel Slask Wroclaw párharcának győztese vár, az első felvonást hazai pályán játszaná.

A magyar kupacsapatok helyzete – legalábbis az első két selejtezőkörben – nem reménytelen, de éppen a Vaduz és az Újpest 15 évvel ezelőtti példáján okulva nem árt óvakodni az elbizakodottságtól.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink