Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Folytatódik a Bajnokok Ligája

Létrehozva:

A MANCHESTER CITY A SPORTINGOT BÚCSÚZTATTA AZ ELŐZŐ KÖRBEN | FOTÓ: OLI SCARFF – AFP

Az angol bajnoki címért küzdő Manchester City az Atlético Madridot fogadja, míg a Liverpool a Benficához látogat a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első, keddi játéknapján.

A Manchester City spanyol klubok elleni kieséses párharcából eddig kettőt tudott megnyerni, míg négyet elbukott, az Atléticóval viszont még nem találkozott. Utóbbi angol riválisaival szemben lényegesen jobb mutatóval bír, egy búcsúval szemben négyszer továbbjutott, a most zajló kiírás előző körében, a nyolcaddöntőben 2-1-es összesítéssel bizonyult jobbnak a Manchester Unitednél. 

Pep Guardiola csapata spanyol riválissal szemben hazai környezetben a legutóbbi négy meccsén veretlen, ezeken háromszor győzött. A manchesteriek otthon különösen meggyőzőek, sorozatban 18 hazai BL-találkozón nem találtak legyőzőre, ezeken 16-szor jobbnak bizonyultak ellenfeleiknél. Viszont a legutóbbi négy BL-kiírásból háromszor a negyeddöntő volt a City számára a végállomás, a kivételt az előző idény jelentette, amikor döntős volt. Az Atlético Madrid hat tétmérkőzés óta tartó győzelmi szériánál tart, a BL idei kiírásában két döntetlen és három vereség mellett háromszor nyert, mindannyiszor vendégként.

A másik keddi párosnál, a Benfica és a Liverpool eddig tízszer találkozott az európai kupaporondon, az angolok hatszor, a portugálok négyszer nyertek. Legutóbb az Európa-liga 2009-10-es kiírásának negyeddöntőjében ütköztek meg, ahol a Benfica hiába győzött otthon 2-1-re, a liverpooli visszavágót 4-1-re elbukta.

A Benfica legutóbbi három hazai meccsét megnyerte a Liverpoollal szemben, az angolok viszont bízhatnak német edzőjük, Jürgen Klopp portugál csapatok elleni kiváló mérlegében, amely öt győzelmet és egy döntetlent jelent.

Az 1961-ben és 1962-ben – Guttmann Béla irányításával – BEK-győztes Benfica már a BL-t tekintve ötödször jutott negyeddöntőbe, az előző négy alkalommal ebben a körben búcsúzott. Viszont az európai kupaporondon az egyenes kieséses szakaszban 21 hazai találkozó óta veretlen, ezeken 14-szer győzött a portugál együttes. A Liverpool a BL-idényben vendégként mind a négy fellépésén győzni tudott.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink