Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Grammy-díj Zelenszkijjel

Létrehozva:

JON BATISTE A GRAMMY-DÍJAIVAL | FOTÓ: PATRICK T. FALLON – AFP

Jon Batiste We Are című lemeze lett az év albuma vasárnap a Las Vegas-i Grammy-gálán. Az év felvétele és az év dala a Silk Sonic, a legjobb új előadó Olivia Rodrigo.

A 64. Grammy-díjon a 35 éves Jon Batiste kapta a legtöbb jelölést (tizenegyet), amiből ötöt meg is nyert. Ezzel ő kapta a legtöbb elismerést. A legjobb új előadó a Disney Channel sztárjaként berobbant Olivia Rodrigo lett, a 19 éves énekesnő további két Grammyvel térhetett haza. Olivia Rodrigo a negyedik hölgy, aki egymást követő években megkapja a legjobb új előadónak járó elismerést: az elmúlt három évben Dua Lipa, Megan Thee Stallion és Billie Eilish volt a díjazott. A legjobb rap előadásért járó díjat Baby Keem és Kendrick Lamar kapta a Family Ties című dalért, akik valóban unokatestvérei egymásnak.

Az MGM Grand Garden Arenában megrendezett show-t az R&B supergroup Silk Sonic, azaz Bruno Mars és Anderson .Paak duója nyitotta. Majd négy trófeát is besöpört Leave the Doors Open című dalával, köztük az év felvétele, valamint az év dala elismerést. Bruno Mars ezzel utolérte a legendás Paul Simont: ők ketten szerezték meg eddig három alkalommal is az év albuma díjat. A ceremónián bejátszották Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videóüzenetét, amiben a politikus azt kérte, „minden lehetséges módon” támogassák Ukrajnát. „Mi lehet ellentétesebb a zenénél? Lerombolt városok és meggyilkolt emberek csendje. Töltsétek meg zenétekkel a csendet. Töltsétek meg ma, hogy elmeséljétek történetünket. Támogassatok, amiben csak tudtok. Csak ne legyen csend” – fogalmazott az ukrán elnök. 

Zelenszkij videóüzenetét követően John Legend emigráns ukrán zenészekkel adta elő Free című dalát. A gálán mások mellett fellépett a BTS, Billie Eilish, Brandi Carlile, Lil Nas X és Jack Harlow, Carrie Underwood, H.E.R., Nas és Chris Stapleton is. Az estén megemlékeztek a tavaly elhunyt Stephen Sondheim dalszerzőről, és tisztelegtek a Foo Fighters dobosa, Taylor Hawkins előtt, aki 50 éves korában néhány nappal ezelőtt halt meg az együttes dél-amerikai turnéján. A Foo Fighters három Grammy-t kapott, de tagjai nem jelentek meg a díjátadón. A CBS tévécsatornán közvetített Grammy-díjátadó házigazdája Trevor Noah volt.

MTI

Legnépszerűbb cikkeink