Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Öngóllal kapott ki a magyar válogatott Szerbia ellen

Létrehozva:

Nagy Zsolt (k) öngólja, mellette Fiola Attila (j2), elöl Gulácsi Péter kapus a Magyarország–Szerbia barátságos labdarúgó-mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. március 24-én. | Fotó: MTI / Kovács Tamás

A magyar labdarúgó-válogatott egy szerencsétlen öngóllal 1-0-ra kikapott a vendég szerb csapattól a Puskás Arénában rendezett barátságos mérkőzésen. Két újonc is bemutatkozott a csapatunkban, amely a jövő héten Észak-Írország vendége lesz.

Barátságos mérkőzéshez illően óvatosan kezdett mindkét gárda, de az „ismerkedős” perceket követően egyre bátrabban lendültek támadásba is. Mindkét fél előtt egy-egy helyzet adódott, Szalai fejesét a szerb kapus bravúrral védte, míg a másik oldalon Kostic ugyan betalált a magyar kapuba, de előbbi esetnél les, utóbbinál szabálytalanság miatt kifelé járt szabadrúgás. A két válogatott szervezettségét az is mutatta, hogy a védők rendre lesre állították a támadókat, így legfeljebb a szurkolóknak okoztak izgalmat a lehetőségek, amíg Filip Glova játékvezető le nem fújta a szituációt. A magyarok mezőnyben egyenrangú partnerei voltak a vb-résztvevő ellenfélnek, de hátul Nagy Zsolt szerencsétlen labdaérintésből született öngólja miatt mégis a vendégek vonulhattak előnnyel az öltözőbe.

A második félidőben sem változott a játék képe: Marco Rossi csapata méltó ellenfele volt a jobb erőkből álló szerb együttesnek, kifejezetten veszélyes akciókat is tudott vezetni, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, például Sallai 16 méterről tiszta lövőhelyzetben kétszer sem találta el a kaput. Az idő múlásával és a sokasodó cserékkel visszaesett a lendület és a színvonal is, a szerbek biztosan őrizték minimális előnyüket, sőt, egy ízben a magyar védelem majdnem megint összehozott egy büntetőt a vendégeknek, egyszer pedig, Alekszandar Mitrovics ziccerénél Gulácsi védett bravúrral. A hajrában a mieink próbáltak nyomást gyakorolni a szerbekre, de inkább a labdavesztések utáni ellentámadások voltak veszélyesek, mígnem a hosszabbításban Schäfer András a kapufát találta el, a kipattanót pedig Szoboszlai Dominik nem tudta az üres kapuba lőni, így a végére maradt az egygólos vereség.

Marco Rossi szövetségi kapitány csereként két újoncnak adott játéklehetőséget a Szalai Ádám utódjának tartott Ádám Martin és az angol másodosztályban játszó, honosított Callum Styles személyében.

A magyar válogatott kedden Belfastban lép pályára Észak-Írország ellen, szintén barátságos mérkőzésen.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink