Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Közlekedési rend Budapesten március 15-én

Létrehozva:

Itt a lista a március 15-i közlekedési változásokról, lezárásokról, parkolási tilalmakról.

A fővárosban az ünnepi rendezvények miatt leginkább a pesti belvárosban lesz nehezített a közlekedés, de időszakosan két dunai átkelőnket, az Erzsébet hidat és a Szabadság hidat is lezárják és Budán is lesznek korlátozások – írja a Népszava.

Budapesten több helyszínen már március 13-án szerdától életbe lépnek a forgalomkorlátozások az 1848-as forradalom és szabadságharc ünnepe, a március 15-i rendezvények és gyűlések miatt a fővárosi I., V., VII., VIII., IX. és XI. kerületben, és egy-egy területen még március 16-án is számítani kell lezárára, parkolási tilalomra – derült ki a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak (BRFK) a police.hu oldalon a forgalmirend-változás életbe lépéséről közzétett értesítéséből.

A nemzeti ünnephez kapcsolódó programok miatt március 15-én, pénteken közúti korlátozásokra, és emiatt közösségi közlekedési változásokra kell készülni a belvárosban

Az Erzsébet híd egész nap, a Szabadság híd délután lesz zárva, emellett lezárások lesznek délelőtt a Kossuth Lajos tér–Alkotmány utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Múzeum körút-Kálvin tér útvonalon, illetve egész nap az Andrássy út Nagykörúton belüli szakaszán.

A BKK azt javasolja a gépjárművel közlekedőknek, hogy kerüljék el a belvárost. A társaság a kötöttpályás közlekedési eszközök, különösen a metrók használatát javasolja, a BKK honlapján pedig folyamatosan tájékoztatja ügyfeleit a közösségi közlekedési változásokról.

A BKK járatai március 15-én a vasárnap és ünnepnapokon érvényes menetrendjük szerint indulnak

Azonban az ünnepi programokhoz kapcsolódóan nagyobb térségi lezárások lesznek, amelyek jelentősen érintik a közösségi közlekedést is – írja 24.hu.   Az ünnepi megemlékezések miatt lezárják a Pollack Mihály teret csütörtökön éjféltől pénteken éjfélig, majd pénteken hajnali 3 órától 16 óráig a Múzeum körutat, a Múzeum utcát, valamint a Bródy Sándor utcát a Pollack Mihály tér és a Múzeum körút között. Lezárják pénteken a Kossuth Lajos teret 10:30-ig, továbbá a Kálvin teret és az Astoriát is 10 és 12 óra között.

Szakaszos és időszakos lezárásra kell számítani a Kossuth Lajos tértől az Akadémia utca–Széchenyi István tér–József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Múzeum körút útvonalon 9:30-tól várhatóan 10:30-ig. Szintén lezárják pénteken a Szabadság hidat 12 és 20 óra között. Lezárják az Erzsébet hidat és a Szabad sajtó út–Kossuth Lajos utca útvonalat pénteken 6 órától szombaton hajnali 3 óráig, 7 órától lezárásra kell készülni a Rákóczi úton is az Astoria és a Blaha Lujza tér között rendezvény miatt. Lezárják az Andrássy utat az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között rendezvény miatt 8 és várhatóan 21 óra között.

Szakaszos és időszakos lezárásra kell számítani a Jagelló út–BAH csomópont–Alkotás utca–Krisztina körút–Vérmező út–Margit körút–Margit híd–Szent István körút–Bajcsy-Zsilinszky út–Andrássy út–Hősök tere–Dózsa György út–Kerepesi út–Hungária körút–Üllői út–Ferihegyi Repülőtérre vezető út–4-es főút útvonalon motoros felvonulás miatt. Az érintett BKK-járatok forgalmát a lezárások néhány percre korlátozhatják.

 A BRFK döntése alapján tilos megállni:

2024. március 15-én 24 óráig a Budapest V. és VIII., Múzeum körút mindkét oldalán az Astoria és a Kálvin tér között; 2024. március 12-én 21 óráig a Budapest V., Apáczai Csere János utca mindkét oldalán a Vigadó utca és a Deák Ferenc utca között. 2024. március 13-án 20 órától március 15-én 20 óráig a Budapest V., Balassi Bálint utca mindkét oldalán.

2024. március 14-én 0 órától március 15-én 24 óráig a Budapest VIII., Múzeum utca mindkét oldalán a Múzeum körút és a Szentkirályi utca között, Pollack Mihály tér teljes területén. 2024. március 14-én 20 órától március 15-én 19 óráig a Budapest V., Pilvax közben. 2024. március 14-én 20 órától március 15-én 21 óráig a Budapest V., Andrássy út mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky út és a Hajós utca között.

2024. március 14-én 20 órától március 15-én 24 óráig a Budapest I., V. és VII., a Széchenyi felső rakparton a Garibaldi utca és a Széchenyi tér között, a Magyar utca mindkét oldalán a Henszlmann Imre utca és a Kecskeméti utca között, a Wesselényi utca páros oldalán a Rumbach Sebestyén utca és a Dohány utca között, a Hunyadi János út mindkét oldalán a Szabó Ilonka utca és a Dísz tér között, a Palota út mindkét oldalán a Várpalota lift és a Tábor utca között.

2024. március 15-én 0 órától 24 óráig a Budapest VIII. és IX., Bródy Sándor utca mindkét oldalán a Múzeum körút és a Szentkirályi utca között, Puskin utca minkét oldalán a Bródy Sándor utca és a Rákóczi út között, a Szentkirályi utca mindkét oldalán a Rákóczi út és a Múzeum utca között, aTrefort utca mindkét oldalán, a Baross utca mindkét oldalán a Szabó Ervin tér és a Szentkirályi utca között, az Üllői út mindkét oldalán a Kálvin tér és a Szentkirályi utca között.

2024. március 15-én 12 órától 21 óráig a Budapest V., Apáczai Csere János utca mindkét oldalán a Vigadó előtt, a Deák Ferenc utca mindkét oldalán. 2024. március 15-én 20 órától március 16-án 11 óráig a Budapest V., Balassi Bálint utca páros oldalán a Kossuth tér és a Stollár Béla utca között. 2024. március 14-én 20 órától március 15-én 20 óráig a Budapest V., Falk Miksa utca páros oldalán a Szalay utca és a Markó utca között.

A forgalom elől lezárják:

2024. március 13-án 3 órától március 15-én 22 óráig a Budapest V. és VIII., Múzeum körút Kálvin tér irányú külső forgalmisávját a Bródy Sándor utca és a Kálvin tér között, a Múzeum körút Astoria irányú külső forgalmisávját a Bródy Sándor utca és a Múzeum körút 2. szám között.

2024. március 14-én 0 órától március 15-én 24 óráig a Budapest VIII., Pollack Mihály teret. 2024. március 15-én 3 órától 16 óráig a Budapest V., VIII. és IX., Bródy Sándor utcát a Pollack Mihály tér és a Múzeum körút között, a Múzeum utcát a Szentkirályi utca és a Múzeum körút között, az Üllői utat a Szabó Ervin tér és a Kálvin tér között, a Múzeum körutat a Lónyay utca és az Astoria között, a Kecskeméti utcát a Magyar utca és a Kálvin tér között.

2024. március 15-én 6 órától március 16-án 3 óráig a Budapest I. és V. között az Erzsébet hidat, a Szabad sajtó utat, a Kossuth Lajos utcát. 2024. március 15-én 7 órától 14 óráig a Budapest VII. és VIII., a Rákóczi utat az Astoria és a Blaha Lujza tér között. 2024. március 15-én 8 órától 21 óráig a Budapest I. és V., Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között. 2024. március 15-én 12 órától 20 óráig a Budapest V., IX. és XI. között a Szabadság hidat.

Szakaszosan és időszakosan lezárják:

2024. március 15-én 9 óra 20 perctől 10 óra 30 percig a Budapest V. és VIII., Kossuth Lajos tér – Akadémia utca – József Attila utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Deák Ferenc tér – Károly körút – Astoria útvonalat. A BRFK kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

(Kiemelt képünk: Forgalomcsillapítás és parkolók Újlipótvárosban. Budapest, 2020. október 7. Fotó: Szakál Szebáld)

Legnépszerűbb cikkeink