Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Vége a benzinárstopnak

Létrehozva:

Több mint egy év után megszűnik a benzinárstop.

Bekövetkezett, amitől tartottunk, a hétfőn életbe léptetett uniós olajszankciók mindenki számára érzékelhető zavarokat okozott Magyarország üzemanyag-ellátásában – közölte Gulyás Gergely kedd éjszaka.

Hozzátette: a Mol tájékoztatta a kormányt, hogy import nélkül már nem tudja ellátni az országot üzemanyaggal. A kormány ezért a Mol javaslatára megszünteti a benzinárstopot – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Hernádi Zsolt: elmentünk a falig

Hernádi Zsol, a Mol vezérigazgatója közölte: az elmúlt napokban kritikussá vált a helyzet, „elmentünk a falig”.

Mint fogalmazott: két hónap múlva újabb kritikus helyzet áll elő, ugyanis – érvelése szerint – az uniós szankciókat addigra fogjuk megérezni.

Hernádi emlékeztetett: a benzin nagy részét a Mol pozsonyi finomítójából hozzák át. A hiányra és logisztikai problémákra viszont egyedül az import lehet a megoldás.

Itt vannak az árak

Kérdésre válaszolva közölte: 641 forint a benzin és 699 forint lesz a dízel. 

Szintén kérdésre válaszolva azt mondta: egy-másfél hónapon belül normalizálódik a helyzet, de a pánikvásárlás kedd 23 órakor megszűnik.

Ugyanakkor hozzátette: az importőrök visszatéréséhez még kell pár hét.

Hernádi Zsolt kérdésre válaszolva azt mondta: a kis, független benzinkutak a piaci árak mellett már biztosan tudnak vásárolni a partnereiktől, mivel – mint mondta – ők nagyobbrészt importőröktől vásárolták az üzemanyagot.

Gulyás Gergely a többi ársapkáról szólva azt mondta: „minden ársapkának addig van értelme, amíg nem vezet termékhiányhoz”.

(Kiemelt kép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2022. december 6-án. A december 5-én hatályba lépett kőolajszankciók után két nappal a kormány – a Mol javaslatára – a benzinárstopot megszünteti – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. MTI/Balogh Zoltán)

 

Legnépszerűbb cikkeink