Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Kiemelt hírek

Vizsgálják az élelmiszerár-sapka kivezetésének lehetőségét.

Létrehozva:

Nagy István agrárminiszter szerint, ha a háború nem eszkalálódik, akkor infláció tetőzése február végén várható. Emellett már vizsgálják az élelmiszerár-sapka kivezetését is.

Nagy István szerint a mindennapok egyik legnagyobb ellensége az infláció – ezt kell legyőzni ahhoz, hogy a gazdaság normalitása megindulhasson. Az Agrárminiszter a Hírtv-ben arról is beszélt, hogy a kormány minden eszközzel azon dolgozik, hogy elinduljon lefelé az infláció, továbbá vizsgálják az élelmiszerár-sapka kivezetésének lehetőségét.

Nagy István szerint az, hogy kivezessék az élelmiszerárstopot, rengeteg tényezőtől függ.

Egyre több olyan cikknél halljuk a kiskereskedelmi láncoknak az információit, „csökkentettem 20 százalékkal a vajnak az árát, csökkentettem ennek, csökkentettem annak az árát…” Tehát elindul a verseny és a normális piaci folyamatok elkezdik szabályozni az élelmiszerárat. Tehát van esélyünk arra, hogy a lejártakor kivezessük az élelmiszer-ársapkát – mondta az agrárminiszter.

Nagy István hozzátette: sok esetben indokolatlanul magas az áremelés, ezért arra kérték a gazdasági versenyhivatalt, hogy vizsgálja meg a kiskereskedelmi láncok árképzését.

Nagy István szerint ha a háború nem eszkalálódik és nem terjed ki jobban, akkor az infláció tetőzése február végén várható.

Ugyanakkor a Nemzeti Bank és a kormány komoly felelősséget vállalt abban, hogy az év végére egy számjegyű legyen az infláció – emelte ki az agrárminiszter.

(Kiemelt kép: Nagy István agrárminiszter, mint előterjesztő felszólal az egykori Rozmaring Mezőgazdasági Termelőszövetkezet működési területén kárpótlásra váró személyek helyzetének rendezéséről szóló törvényjavaslat általános vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd)

Legnépszerűbb cikkeink