Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Hétgólos hátrányból állt fel a Pick Szeged

Létrehozva:

Fotó: Frank Molter / DPA Picture-Alliance / AFP

A szegediek a 2019/2020-es kiírásban bajnok, német THW Kiel otthonába látogattak a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában.

Remek védekezéssel kezdtek a szegediek, és Sebastian Frimmel vezérletével a 11. percben már 8-5-re vezettek. A németeknél Domagoj Duvnjak sokat hibázott, és Filip Jicha vezetőedző csakhamar időt kért, mivel csapata újabb gólt kapott. A magyar bajnoki címvédő 6-1-es sorozatot produkált, ezután viszont támadásban és védekezésben sem tudta folytatni jó teljesítményét. A csereként beállt Nikola Bilyk találataival megkezdte a felzárkózást a Kiel, amely lendületbe került, és Juan Carlos Pastor időkérése után egyenlítenie is sikerült (11-11). A hajrában a házigazdák – a meccs során először – kettővel vezettek, a szünetben pedig 17-14 volt az állás – számolt be az MTI.

A Niklas Landin helyére beállt Dario Quenstedt bravúros védéseire alapozva a második félidőben tovább növelte előnyét a tavaly decemberben BL-t nyert Kiel (25-18), ám a szegediek nem adták fel a küzdelmet, és a portugál Miguel Martins irányításával visszazárkóztak 26-23-ra, majd Mario Sostaric góljai után már csak 30-28-as hátrányban voltak. Négy perccel a vége előtt emberelőnybe került a magyar együttes, és már csak 75 másodperc volt hátra, amikor sikerült egyenlítenie. A Kiel utolsó támadásának végén Mirko Alilovic bravúrral védett, majd az üresen hagyott hazai kapuba lőtt, ám a gólt nem adták meg, mert közben Juan Carlos Pastor időt kért, így 32-32-es döntetlennel zárult a meccs.

„Csalódott vagyok, de nemcsak az eredmény, hanem az elején mutatott teljesítményünk miatt is. A szünet után azonban már tetszett a játékunk, a hétgólos előnyünket mégis sikerült elherdálnunk. A Szeged az egyik legkeményebb riválisunk a csoportkörben, ezért is fájó, hogy egy pontot veszítettünk ellene hazai pályán” – idézte a Nemzeti Sport a Filip Jíchát, a hazaiak edzőjét.

„Az első negyedórában nagyon jól kézilabdáztunk, a teljesítményünk akkor kezdett leromlani, amikor a Kiel áttért a hét a hat elleni játékra. Örülök az egy pontnak, ez a meccs is bebizonyította, hogy ebben a csoportban sincsenek lefutott meccsek, semmivel sem különb, mint a másik nyolcas, amit sokkal erősebbnek vél mindenki” – nyilatkozta Juan Carlos Pastor, a Szeged edzője.

Legnépszerűbb cikkeink