Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Dabasi Réka történelmi gólt szerzett

Létrehozva:

Fotó: André Ringuette / HHOF-IIHF Images

Két vereséggel kezdte szereplését a magyar női jégkorong-válogatott története első elit-világbajnokságán. Megszületett viszont az első gólunk – aztán mindjárt a második is.

A magyar női jégkorong-válogatott elvesztette története első mérkőzését az elit világbajnokságon: szombaton 3-0-ra maradt alul Németország legjobbjaival szemben. Lisa Haley szövetségi kapitány együttese az első harmad második felében 58 másodperc leforgása alatt kétgólos hátrányba került. A második húsz percben nem esett találat, a záró felvonásban viszont tovább növelte a különbséget a német csapat.

A vasárnapi, csehek elleni mérkőzésen a magyar válogatott a rivális komoly fölénye miatt kénytelen volt szinte az egész találkozón a védekezésre összpontosítani. A csehek alaposan beszorították a mieinket, és a 7. percben már 2-0-ra vezettek. 

A második harmadban még két góllal növelte előnyét a jóval esélyesebb ellenfél, de a szünet előtt négy tizedmásodperccel a kapu mögül visszaforduló Dabasi Réka a cseh kapuba talált, megszerezve a magyar női jégkorong-válogatott első elit vb-s gólját.

A záró játékrész elején Kreisz büntetőt hibázott, így maradt a háromgólos különbség, ám ebben a szakaszban a magyarok a korábbinál veszélyesebben játszottak. Végül az utolsó percben Gasparics Fanni állította be a tisztes végeredményt. 

Csapatunk Japán ellen magyar idő szerint szerdán hajnali fél négykor lép jégre, a dánokkal pedig csütörtökön ugyancsak hasonló időpontban találkozik. 

Mivel a koronavírus-járvány miatt az alsóbb divíziók tornáit törölték, ezért idén nem lesz kieső az elitből, tehát bármi történjék, a mieink jövőre is a világ legjobb tíz válogatottja között játszhatnak.

*

Eredmények

Németország-Magyarország 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)

Csehország-Magyarország 4-2 (2-0, 2-1, 0-1)

 

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink