Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Nehéz hétvégéje volt a magyaroknak a röplabda Eb-n

Létrehozva:

Fotó: Koncz Márton / Magyar Röplabda Szövetség

Az első győzelmet egy váratlan, majd egy papírforma-vereség követte a női röplabda Európa-bajnokságon. Nem lesz egyszerű a csoport végjátéka.

Remekül kezdett a magyar női röplabda-válogatott a bolgár–horvát–román–szerb közös rendezésű Eb zadari csoportjában. A Jakub Gluszak szövetségi kapitány vezényelte együttes pénteken szoros mérkőzésen, de koncentráltan, és helyenként kifejezetten jól játszva 3-1 arányban győzedelmeskedett Szlovákia ellen. „Egy nagy torna első mérkőzése mindenkinek nehéz. Jó volt látni, hogy a játékosok egyetlen pillanatra sem adták fel, így fontos győzelmet arattunk. Ez a meccs azonban máris a történelem része, mert holnap egy újabb hasonlóan nehéz összecsapás vár ránk” – tekintett már előre a lengyel szakember.

És mennyire igaza volt… A papíron esélytelen Svájc elleni másnapi folytatásban hatalmas csata alakult ki, látszott, hogy az ellenfél nagyon akarja a győzelmet, de az a mieinknek is fontos volt, hiszen nagyon közel jutottunk volna vele a továbbjutáshoz. Sajnos végül nem jártunk sikerrel, és bár nagyon számítottunk erre a győzelemre, természetesen még nincs veszve semmi. A 3-2-es svájci győzelmet követően a szövetségi kapitány sem volt maradéktalanul boldog: „a második szettben leadtuk a nagy előnyünket, a harmadikban pedig elveszítettük a szoros végjátékot. A negyedik játszmában meg tudtunk újulni, de a vége annak is izgalmas lett. Bár az ötödiket jól kezdtük, túl sok buta hiba csúszott a játékba”.

Vasárnap persze máris lehetett volna javítani, de ezt azért senki nem várhatta el komolyan a csapattól. A mérkőzést a papírformának megfelelően az olaszok nyerték 3-0-ra, méghozzá eléggé simán. „Mivel az elmúlt két mérkőzés elsősorban mentálisan igen sokat kivett a csapatból, úgy döntöttünk, mindenkinek adunk ma játéklehetőséget, már csak azért is, mert megérdemlik, hogy egy ilyen szintű csapat ellen pályára lépjenek” – nyilatkozta a mérkőzést követően Jakub Gluszak.

A hétfői pihenőnapot követően kedden 17 órai kezdettel a házigazda Horvátország ellen javíthat a magyar válogatott.

 

*

 

Eredmények

Magyarország–Szlovákia 3-1 (20, 23, -20, 18)

Svájc–Magyarország 3-2 (-22, 23, 27, -23, 11) 

Olaszország–Magyarország 3-0 (16, 15, 19) 

 

A csoport állása:

1. Horvátország 3 győzelem/3 mérkőzés,

2. Olaszország 2/2,

3. Svájc 1/2,

4. Magyarország 1/3,

5. Fehéroroszország 0/2,

6. Szlovákia 0/2. 

 

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink