Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Drámai csatát hozott az első meccs

Létrehozva:

Brian Lebler juttatta előnyhöz az osztrákokat | Fotó: EC Red Bull Salzburg

Az osztrák jégkorongligában története első bajnoki döntőjét játszó, már biztos Bajnokok Ligája-induló Hydro Fehérvár AV19 a második hosszabbításban kapott góllal 2-1-es vereséget szenvedett az osztrák Red Bull Salzburg otthonában.

Évek óta vártunk erre a pillanatra: magyar csapat korcsolyázott jégre az osztrák liga döntőjében.

Úgy tűnt, hogy az első meccsen érvényesül a papírforma: az alapszakaszgyőztes és nyolcszoros bajnok Red Bull Salzburg került előnybe, de a Fehérvár pár perccel később egyenlített: Bartalis szépen tette vissza a korongot a kapu mögül, Erdély pedig könnyedén lőtte ketrecbe a pakkot.

A második harmad osztrák fölényt hozott, amit két zúgó kapuvas is jelzett. A fehérváriak elsősorban a gyors kontráikban bíztak, de nem volt bennük igazi veszély.

Az utolsó játékrészre sebességet váltott a Fehérvár és több komoly lehetőséget dolgozott ki a hazai kapu előtt, de gólt nem szerzett. A hajrához közeledve a Salzburg is többször beszorította kapuja elé a vendégeket, a lövések azonban nem találtak utat Tirronen kapujába.

Az első húszperces hosszabbítás is inkább a fehérváriak akarata szerint alakult, volt egy érvénytelen találatuk, majd kivédekeztek egy emberhátrányt, gól viszont nem született.

A második hosszabbításban már három a három ellen küzdöttek a felek, és a Salzburg az ötödik percben végül belőtte a mérkőzést eldöntő gólt, így 2-1-es sikerével a négy győzelemig tartó párharcban 1-0-ra vezet. Folytatás csütörtökön, Székesfehérváron.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink