Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Forrong a budapesti Fidesz

Létrehozva:

Fotó: MTI / Mónus Márton

A fővárosi Fidesz-frakció szerint Karácsony Gergely főpolgármester szembe megy a saját választási ígéreteivel, sőt azzal, hogy nem hívta össze a közgyűlést, megkerülte a demokráciát.

A fideszesek napok óta össztűzzel támadják a méhlegelők miatt a főpolgármestert, a közgyűléssel kapcsolatos döntése pedig olaj volt a tűzre, hiszen egy személyben döntött többek között a Blaha Lujza tér, a frankfurti villamosok és a méhlegelők ügyében. Karácsony Gergely szerintük azzal, hogy a közgyűlés nevében egyedül döntött, megkerülte a demokráciát és a saját választási ígéreteit.

„Hiába hiszi azt a főpolgármester, valójában ezzel nem a kormánnyal szúrt ki. Ő a demokráciát kerülte meg, és a budapestieket árulta el, akiknek kampányában még részvételiséget és átláthatóságot ígért” – írták Facebook-posztjukban. A döntés szerintük azért is aggályos, mert az ősztől újra bevezetett korlátozások óta ez lett volna az első alkalom, amikor közösen megtárgyalhatták volna a várost érintő ügyeket. Mint írták, a főpolgármester döntését a saját bőrükön érezhetik majd a budapestiek, mert egyedül döntött a közlekedésről, a Blaha Lujza tér felújításáról és a 2019-es kampányában megígért metrószerelvények klimatizálásáról.

A döntések részleteit nem hozták egyelőre nyilvánosságra. Egyetlen információt tudott meg a budapesti Fidesz, amely alapján aggályosnak tartják, hogy a Frankfurtban leselejtezett villamosokat 7 milliárd forintért vásárolta meg a főváros. Az üggyel kapcsolatban a 168 kereste a főpolgármestert, de tegnap óta sem kapott választ a feltett kérdésekre.

 

Erdei Róbert Arnold / 168.hu

Legnépszerűbb cikkeink