Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Magyar Péter miatt rendkívüli közgyűlést hív össze az MBH bank

Létrehozva:

Meghirdette a közgyűlést az MBH, ahol megválasztják Magyar Péter utódját.

Magyar Péter miatt rendkívüli közgyűlést hív össze a MBH Bank Nyrt. A közgyűlés célja egy új felügyelőbizottsági és audit bizottsági tag megválasztása – hirdette ki a BÉT honlapján kedd éjszaka a Mészáros Lőrinchez köthető bank. A rendkívüli közgyűlésre azért van szükség, mert lemond fb-tagságáról Magyar Péter, Varga Judit volt férje, aki a napokban elég látványosan szakított a NER-rel – írja a Telex.

Magyar Péter a hétvégén jelentette be, hogy MBH Banknál betöltött fb-tagságáról is lemond

Erősen kormánykritikus posztot tett közzé közösségi oldalán Magyar Péter, Varga Judit volt férje a hétvégén, aki maga is lemondott a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt-ben viselt felügyelőbizottsági tagságáról. Lemondott tisztségeiről a Magyar Közút és a Volánbusz igazgatóságának tagságáról is. Indoklása szerint nem akar olyan rendszer részese lenni, amelyben „az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak”. „A mai napon benyújtom a lemondásomat mindkét állami társaságban betöltött pozíciómról. Szintén lemondok a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt-ben viselt felügyelőbizottsági tagságomról. A lemondás mögött nem szakmai okok állnak” – írta ki közösségi oldalára Magyar Péter vasárnap.

„Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak” – írta.

Magyar Péter a hétvégén a Partizánnak adott interjújában is megerősítette, hogy lemond a kormányközeli cégekben betöltött feladatairól, így a kisebb részben állami tulajdonban álló MBH Banknál betöltött fb-tagságáról is, ahová a Nemzetgazdasági Minisztérium delegálta 2022 szeptemberében, havi bruttó 1,5 millió forintért. Azóta komoly vita alakult ki Magyar, a minisztérium és az Index hírportál között arról, hogy Magyar mikor is mondott le, illetve lemondott, elküldték, vagy egyik sem.

Az Index korábban azt írta, hogy Magyar nem lemondott, hanem az NGM „eltávolította”, amire viszont a minisztérium nem képes, mert az állam csak egy a tőzsdén jegyzett MBH tulajdonosai közül, így az új fb-tag kijelölésére közgyűlést kell összehívni. Úgy tűnik viszont, hogy az NGM január 18-án jelezte Magyarnak, hogy mondjon le, amibe ő beleegyezett. Kedd este Magyar a Facebook-oldalán közzétette a lemondó nyilatkozatát, és azt is írta, hogy az MBH még aznap kihirdetheti a rendkívüli közgyűlést.

(Kiemelt képünkön: Magyar Péter, Varga Judit volt férje. Fotó: Magyar Péter Facebook oldala)

Legnépszerűbb cikkeink