Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Már Németországban is Magyar Péter a téma

Létrehozva:

A Spiegel szerint van egy ember, aki veszélyt jelent Orbán Viktorra és pártjára, a Fideszre.

Már Németországban is Magyar Péter a központi téma. A személyes találkozáskor azt tűnt fel Walter Mayrnak, a Spiegel újságírójának, hogy Magyar Péternek nyugodt a hangja, gyorsan jár az esze és láthatóan magabiztos – szemlézte a hvg360 a német lapban megjelent terjedelmes anyagoz. Az ország jelenleg valami egészen szokatlant él át. Az „orbáni autokrácia” első ízben szorul komolyan defenzívába. A német sajtómunkás már karizmát lát Magyar Péterben, ami szerinte részben abból táplálkozik, hogy ismeri a nép bajait és vágyait. Egy névtelenséget kérő megfigyelő úgy jellemezte neki az újdonsült politikust, hogy meg tudja csinálni, amin a korábbi ellenzéki vezetők elbuktak, mert ismeri Orbán embereit és nem fél tőlük.

Magyar elvitatja az Orbán-tábor jogát arra, hogy kizárólag annak lenne joga képviselni a nemzeti kultúrát – folytatódik a riport. Önbizalomból nincs nála hiány: arról beszél, hogy már százezrek követik és végre meg lehet buktatni a Fideszt. Véget lehet vetni a hosszan tartó gazdasági és erkölcsi válságnak. Szerinte ha az európai parlamenti választáson június 9-én sikerül 50, netán 40 százalék alá szorítani a kormánypárt eredményét, az hatalmas siker lenne az ellenzéknek.

A spiegeles cikk szerint a kormány immár képtelen diktálni a közbeszédet, ami nem fordult elő 2010 óta. A rágalomhadjárat viszont lepattan Magyarról, pedig a propagandagépezet teljes erejével tüzel rá. A Spiegel-riport azzal zárul, hogy sok függ attól, mennyire képes Magyar fenntartani a nyomást az utcákon. A tempót egyelőre ő diktálja. A jelek szerint nem törődik azzal, hogy a hatalom médiája úgy lő rá, ahogy a csövön kifér.

(Kiemelt kép: Magyar Péter Facebook-oldala)

Legnépszerűbb cikkeink