Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Kiemelt hírek

Foci-EB: Alkohol helyett kannabisz

Létrehozva:

A német rendőrség arra biztatja az Eb-re érkező külföldi szurkolókat, hogy alkoholizálás helyett inkább füvezzenek.

A német rendőrség figyelmeztetést adott ki az angol szurkolóknak az Európa-bajnokság előtt, és arra biztatta őket, hogy alkoholfogyasztás helyett szívjanak kannabiszt, vagyis füvezzenek – írja a Daily Mail alapján a 24.hu.

A brit bulvárlap sportrovata még a hét elején számolt be róla, hogy a német rendőrség arra kötelezte a vasárnap esti Szerbia–Anglia találkozónak otthont adó gelsenkircheni Veltins-Arenát (a Schalke 04 stadionját), hogy kizárólag alacsony alkoholtartalmú sört szolgáljanak fel a mérkőzés alatt.

A német hatóságok azért döntöttek így, mert attól tartanak, hogy az ittas szurkolók rendbontást okoznak.

A Sun szerint ráadásul a rendőrség azt is közölte, hogy azzal is próbálják visszaszorítani az alkoholfogyasztást, hogy szemet fognak hunyni afölött, ha a meccsre tartó szurkolók között olyan csoportokat látnak, akik nem söröznek, hanem füveznek.

Nem probléma, ha a szurkolók kannabiszt szívnak az utcán

– nyilatkozta a gelsenkircheni rendőrség szóvivője a brit bulvárlapnak, majd így folytatta:

„Ha látunk egy csoportot, akik alkoholt isznak és kissé agresszívnek tűnnek, egy másik csoport pedig kannabiszt szív, természetesen az alkoholt fogyasztó csoportot fogjuk megnézni. Az alkoholfogyasztás agresszívabbá tehet valakit, a kannabisz-szívás pedig lenyugtatja az embereket. Meg akarjuk előzni az erőszakot és biztonságban akarjuk tartani az embereket. A hangsúlyt azokra a szurkolókra fogjuk helyezni, akik isznak és potenciálisan erőszakossá válhatnak – ezért is vannak biztonsági óvintézkedéseink az alkohollal kapcsolatban.”

A rendőrség kannabisszal kapcsolatos unorthodox hozzáállására az a magyarázat, hogy a német szövetségi parlament, a Bundestag idén április elsején legalizálta a sok helyen, így hazánkban is illegális kábítószernek számító növény rekreációs célú használatát, tartását és termesztését is bizonyos keretek között – írja a lap.

(Képünk illusztráció / Fotó: SeaweedJeezus/Pixabay)

Legnépszerűbb cikkeink