Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Gyorgyevics Bendek: Háborús állapotok uralkodtak a Városligetben

Létrehozva:

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Nehéz feladat lesz azokat meggyőzni, akik ellenérzéssel viseltetnek a ligeti beruházás szponzorával, a magyar kormánnyal szemben – szögezte le.

A Városliget Zrt. vezérigazgatója a 168.hu KelfelJancsi című műsorának csütörtöki reggeli vendége volt.

Megjegyezte, amikor a fejlesztés gondolata felmerült, akkor még „háborús állapotok uralkodtak a Városligetben”, de mostanra már a park jelentős része nyitva van és szabadon bejárható. „Már sokan megnyugodtak, hogy a Liget nem veszti el liget jellegét” – tette hozzá. 

A Ligetvédők közösségi oldalán nemég megjelent egy, a Városligetben található futópályát kritizáló poszt, amely szerint a pálya túl meredek, egyenetlen, és összességében is igénytelen kivitelezésű. Gyorgyevics Benedek szerint azonban, aki a minap ugyancsak futott a ligetben, nincs gond a futókörrel. Az észrevételeket ugyanakkor megköszönte a vezérigazgató, hiszen ő is azt szeretné, hogy „jó Ligetünk legyen”. 

Gyorgyevics Benedek hangsúlyozta: a pálya helyszínválasztását, az optimális nyomvonal kidolgozását, a futópálya organikus kialakítását nagyon hosszú konzultáció előzte meg – ezután arra is felhívta a figyelmet, hogy a Liget nem csak a futóknak készült. „A városligeti pálya szignifikánsan jobb, mint a Margit-szigeten” – fűzte hozzá.

A vezérigazgató mindenkit arról biztosított, hogy egy nagy létszámú karbantartó csapat folyamatosan monitorozza a parkot, így a Városligetben adódó problémákat ki fogják javítani. „Ha közpénzmilliárdokat költünk el valahol egy fejlesztésre, akkor annak jó minőségben kell megvalósulnia ” – nyugtatta meg a kétkedőket.

168.hu

Legnépszerűbb cikkeink