Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Túl későn változtattak, nem lehetett megmenteni a Barátok közt sorozatot

Létrehozva:

MTVA Fotó: Váli Miklós

Az RTL Magyarország programigazgatója megerősítette, hogy leveszik műsorról a Barátok közt című produkciót, amely valaha a legnézettebb napi sorozat volt Magyarországon.

Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója a sorozatwiki.hu szakportálnak adott interjújában elmondta: a Barátok közt nézettsége már nem éri el a kívánatos szintet, sőt azt a minimumot sem, hogy főműsoridőben tudják adni, és a saját sávjában a legnézettebb műsor legyen.

Kolosi az interjúban résztelesen beszél arról, mi vezetett a 22 éve futó produkció lezárásához. Mint mondta, a bajok akkor kezdődtek, amikor Kalamár Tamás, a sorozat alapító producere több mint öt évvel ezelőtt távozott a Barátok közt éléről. „Ezt követően a sorozat kreatív szempontból olyan útvesztőbe került, amely teljesen eltérítette az eredeti gondolataitól, eredeti céljaitól, és egy olyan rossz irányba vitték el, ami után már csak idő kérdése volt, hogy ez a nézettségen mikor fog látszani” – mondta. A programigazgató hozzátette: sokszor figyelmeztették a gyártót, hogy nézettségvesztésre számítanak, és később, amikor a gyártónak új német vezetése lett, rögtön változtattak is, de sajnos ez már túl későn történt meg.

 

Legnépszerűbb cikkeink