Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Blikk: 22 év után vége a Barátok köztnek

Létrehozva:

Nyáron búcsúzunk a szappanoperától.

22 év után megszűnik a Barátok közt – írja a Blikk. A lap információi szerint jövő nyáron kerülhetnek adásba az utolsó részek. December végéig befejeződhet az új részek írása, azaz legkésőbb tavasszal a forgatásnak is vége lehet. A szappanopera augusztusban ünnepelte 10 ezredik epizódját, a legsikeresebb időkben több mint 2 millió nézője volt. A sorozat azonban az elmúlt években már nem hozta a remélt nézettségi számokat.

Az elmúlt hónapokban akadt koronavírusos megbetegedés a stábban, a forgatást is többször le kellett állítani, sőt az idősebb szereplőket pihenőre küldték, hogy óvják őket. A sorozat forgatásának éves gyártási költségei akár az egymilliárd forintot is elérhetik, az RTL pedig úgy döntött, ezt a pénzt másra fordítják.

A Blikk kereste az RTL Klubot és a Barátok közt produkcióját, de eddig nem adtak ki hivatalos közleményt a sorozat leállításáról.

A Barátok közt első része 1998. október 26-án került adásba. A park, amelyet sokszor láthatunk, a kispesti Kós Károly téren található. A sorozat 2020. augusztus 12-én médiatörténelmet írt: elérte a tízezredik epizódját, ezzel a még gyártás alatt lévő szappanoperák közül, az epizódok számát tekintve világviszonylatban az ötödik helyen áll.

Legnépszerűbb cikkeink