Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Elképesztő dolgok történnek unalmas emberekkel

Létrehozva:

Fotó: Netflix

A pszichothriller műfaja megérett a paródiára, bár ezt könnyebb lenne egy Csupasz pisztoly-filmben elsütni, mint sorozatként. Recenzió egy sorozatról, aminek csak egyszer írjuk le a címét.

Úgy látszik, a nézők értékelik a hosszabb kifejtést is: a Nő a házban szemben az utca másik oldalán a lánnyal az ablakban pár nap alatt a Netflix toplistájának élére ugrott. A zsánernek a streaming-szolgáltatón is rengeteg a rajongója, miért ne lehetne őket egyszer szembesíteni a közhelyekkel és a századikra aligha meglepő fordulatokkal, amikkel a Nő az ablakban meg a Lány a vonaton és társaik operálnak? A Nő a házban… ráadásul olyan profin lebegteti a határokat komoly és abszurdan komikus között, hogy sokan nem veszik a lapot, és háborognak, mekkora átverés, meg „épp olyan idióta, mint a címe”.

Főhőse, Anna (Kristen Bell) idilli jómódban él, ígéretesen semmitmondó virágcsendéleteivel van kiplakátolva böhöm nagy kertvárosi palotája, noha évek óta nem fest, mert víziók gyötrik, múltból és a jövőből egyszerre. Inkább rakottasakat készít konzerv gombából (Hannibal Lecter sírva kóstolná meg), és iskolába viszi a lányát, amivel csak két gond van: fürdőköntösben teszi, és a lánya három éve halott. A szemközti házba beköltözik egy jóképű özvegyember a kislányával, és folyton őket kukkolja, míg szemtanúja nem lesz egy gyilkosságnak. Mivel egy üveg bort tölt bele egyetlen pohárba, senki nem veszi őt komolyan, így saját kezébe kell vennie a nyomozást. Mindenki gyanús, az özvegy, az új barátnője, annak a régi szeretője, a rosszmájú bigott szomszédnő, a fura ezermester, meg a rejtélyes neszek a padláson, amik a szívbajt hozzák ránk. A hősnő ráadásul az egzotikus ombrofóbiában szenved: mivel élete legszörnyűbb napján is esett, bármikor képes összerogyni az utcán pár csepp esőtől. Több rakottas esik így áldozatul, amiért ugyan nem kár, de ez a metaforája annak, miért nem tud átjutni a túloldalra, vagyis túllépni a traumán. Közben végig játszanak az idegeinkkel, a legjobb jelenetekről kiderül, hogy csak képzelgés, és az utójátékba is került cliffhanger, tehát igény szerint jöhet akár több évad is, amiben  elképesztő dolgok történnek bámulatosan unalmas emberekkel.

Legnépszerűbb cikkeink