Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Három (+2) sorozat, amit nyáron látni kell

Létrehozva:

Üdítően kikapcsoló és kellemesen borzongató sorozatokat ajánlunk azoknak, akik most csak fejben tudnak nyaralni, de így eljuthatnak csodás tengerparti helyszínekre és akár távoli bolygókra is. 

Nem egynyári szerelem 

Egy modern szerelmi négyszög történetét meséli el a Sally Rooney ír írónő regényéből készült Baráti beszélgetések (HBO MAX). Két egyetemista lány, akik korábban egy párt alkottak, megismerkedik egy negyvenes házaspárral, és míg egyikük a sikeres írónő feleséggel bonyolódik flörtbe, a másik szerelembe esik a színész férjjel. Még a horvátországi vakációjukra is elkísérik őket, ahol a szálak még jobban összegabalyodnak. De a titkos viszonyok nem tarthatók fenn örökké, és miután mind egymás boldogságát kívánják, megbeszélik, hogy megpróbálják ebben a felállásban működtetni kapcsolatukat. Bátran lépik át a társadalmi szabályokat, ámde az érzelmek terén elkerülhetetlen a sérülésveszély, miután nem mindenki tudja könnyen megfogalmazni és kifejezni a vágyait.

Spagetti-western az űrben

A napokban indult nálunk a Disney+ streamszolgáltatása, ahol végre legálisan megnézhetjük a Trónok harca óta a legtöbbet torrentezett sorozatot, A mandalórit. Az Egy új remény óta nem övezte ekkora rajongás a franchise újabb „termékét”, amiben fontos szerepe volt Bébi Yodának, a cuki kis bajkeverőnek. Pótpapája a fejvadász, Boba Fett, akinek nem magányos hősként kell legyőznie a Birodalmat, így kisebb a tét, és több a tér a bohózatra. S ha nem bírunk ki még egy évet a 3. évadig, ott van még a „kétésfeledik”, a Boba Fett könyve – melyben a fejvadász elfoglalja Jabba a Hutt „trónját” és a bolygóközi alvilág jó vezetőjévé válik –, vagy a legfrissebb, az Obi Wan Kenobi, Ewan McGregorral, de feltűnik az erősen visszafiatalított padavan szerepében Hayden Christensen is. Mindhárom sorozat a Star Wars-rajongók kegyeit keresi, így aligha okoz csalódást.

Dráma a luxusszigeten

Harminc év után tér vissza egy régi nyaralás színhelyére, egy Földközi-tengeri szigetre a Két nyár  című belga sorozatban (Netflix) egy baráti társaság. Az életben mindent elértek, de kísérti őket a múlt, és a fiatalon elkövetett bűn, egy csoportos nemi erőszak, tragikus következményekkel. Az erkölcsi dilemmák nyomasztóak, árnyaltak, mélyebbre visznek a csillogó felszínnél, és közben egy rejtélyes zsaroló is szembenézésre kényszeríti az egyszerre egymás ellen forduló barátokat. A visszaemlékezésekben ügyesen csepegtetik a drámát, a paradicsomi nyaralás szép lassan lélegzetelállítóan feszültté válik.

Legnépszerűbb cikkeink