Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Láng Zsolt: Nem halasztható a Csömöri úti felüljáró felújítása

Létrehozva:

Tarthatatlan, hogy Zugló és a XV. kerület közötti Csömöri úti felüljáró talán 2021 decemberében készül el – fejtette ki Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője kedden Budapesten a felüljárónál tartott sajtótájékoztatón.

Láng szerint jól látható, hogy a felüljáró felújítása nem halasztható. Ennek tervei már 2017-2018-ban elkészültek. A 2019-es költségvetésben biztosított is volt rá a csaknem nettó 800 millió forintos forrás. Az új fővárosi vezetés 2019 decemberében hirdetett győztest. A kivitelező 2020 márciusában vette át a munkát azzal, hogy 2020 decemberére befejezi a munkát. Márciusban le is zárták a felüljárót, csak a BKK járatai hajthatnak át rajta. Mindeközben semmilyen munkálat nem zajlik.

Néhány hete közölte az itt élőkkel a két kerület polgármestere, hogy gond van, rosszabb a műszaki helyzet, mint amire számítottak, így nem idén decemberben, hanem talán 2021 decemberében készül el a felüljáró, vagyis minimum egy év lesz a csúszás. „Mi ez ha nem megint a totális alkalmatlanság” – tette fel a kérdést Láng Zsolt.

Szatmáry Kristóf, Zugló-Alsórákos fideszes országgyűlési képviselője az eseményen elmondta, tarthatatlan, hogy ez a forgalmas felüljáró évekig le lesz zárva. Úgy fogalmazott: a felüljárónál „balkáni állapotok vannak”.

Mint mondta,  Karácsony Gergely nem hivatkozhat arra, hogy csak egy éve vette át a főváros vezetését, mert előtte öt évig Zugló polgármestere volt, így tisztában kellett lennie a helyzettel. A képviselő a zuglóiak és a rákospalotaiak nevében arra kérte a fővárosi vezetést, hogy hozzák meg végre a szükséges a döntéseket és minél hamarabb adják vissza ezt a fontos összekötő utat az embereknek.

A Fővárosi Önkormányzat szeptember 30-án közölte az MTI-vel, hogy  újratervezés miatt egy évet csúszik a Csömöri út – Drégelyvár utcai közúti felüljáró felújítása. Akkori közleményük szerint az újratervezés azt követően vált szükségessé, hogy a kivitelező a hídszerkezetet érintő problémákra bukkant, ezért a munkálatok egy évvel csúsznak, és jövő decemberre fejeződnek be.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink