Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Megkezdődik a koronavírus-vakcina gyártása

Létrehozva:

Már az engedélyezés előtt ekezdik gyártani az oltóanyagot.

Nagy-Britanniában megkezdődik az új típusú koronavírus okozta COVID-19 betegség elleni oltóanyag gyártása – közölte csütörtökön a brit egészségügyi miniszter. Matt Hancock, aki a brit kormány szokásos napi sajtótájékoztatóját tartotta csütörtök este a Downing Streeten, felidézte, hogy az Oxfordi Egyetem tudósai kifejlesztettek egy oltóanyagot, és az egyetem már megállapodott az AstraZeneca gyógyszeripari céggel a gyártásról és a forgalmazásról arra az esetre, ha az emberi tesztelés alatt álló koronavírus-vakcina beválik – írja az Index.

Hancock elmondta, hogy az AstraZeneca már most, vagyis még az oltóanyag engedélyezése előtt hozzákezd a gyártáshoz annak érdekében, hogy a vakcina klinikai jóváhagyásának esetére megfelelő mennyiséget lehessen készletezni, és az egészségügyi hatóságok készen állhassanak az alkalmazásra.

Az AstraZeneca vezérigazgatója azonban nemrégiben a BBC televíziónak elmondta: a vállalat a brit kormánytól 100 millió egységnyi oltóanyag gyártására kapott megrendelést. Pascal Soriot az interjúban azt mondta, szerinte nem kétséges, hogy a szállítás már szeptemberben megkezdődik. Ő is hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a vakcinának előbb természetesen hatékonynak kell bizonyulnia, és hatékonyságát demonstrálni is kell.

Legnépszerűbb cikkeink