Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Madeleine-ügy – szörnyű történetek derültek ki egy újra elővett aktából

Létrehozva:

Szörnyű részletek derültek ki a Madeleine McCabb meggyilkolásával gyanúsított Christian B. korábbi tetteiről. Egy újra elővett akta a 3 évesen eltűnt kislány ügyének megoldásához is közelebb vihet.

A német nyomozók ismét elővették egy 2016-ban már átvizsgált lakóautó aktáit, mert az abban talált ruhadaraboknak akár Madeleine McCann eltűnéséhez is közük lehet. A Spiegel TV riportja szerint a német rendőrség 2016 májusában tüzetesen átvizsgált egy nagy méretű lakóautót, amelyet egy Magdeburg közelében lévő elhagyott ipari területen találtak – írja az Index.

A rendőrség akkor a 2015 május 2-án eltűnt, ötéves Inga Gehricke ügyében nyomozott. A nagy médiaérdeklődés középpontjában álló, rejtélyes ügy nyomozóinak figyelmét akkor a braunschweigi rendőrség hívta fel egy pedofil ügyekkel gyanúsított férfira, Christian B.-re. Ő az, akit most már Madeleine McCann meggyilkolásával is gyanúsítanak.

A nyomozók 2015 őszén először a levegőből, helikopterrel vizsgálták át a területet, ahol rendszám nélküli autókat és nagyrészt szeméthegyeket láttak. Rá két hónapra házkutatási parancs birtokában elkezdték átkutatni a romos, elhagyatott épületeket. Először Christian B. kutyájának elásott tetemét találták meg. A kutyatetem alatt hat pendrive és két memóriakártya volt egy nejlonzacskóban. Az adathordozókon legalább 8 ezer fájlt találtak. A felvételek többségén csecsemők, gyerekek, kiskorúak és fiatalkorúak ellen elkövetett szexuális erőszak látható. Találtak olyan fájlt, amely kutyával folytatott szexuális cselekményre utalt, és legalább száz felvételen Christian B. volt látható.

Az egyik épületben aztán rábukkantak a nyomozók a busznyi méretű, amerikai lakóautóra. Ebben több használt gyermekruhát és fürdőruhát találtak. A riportban bemutatott felvételeken látható egy piros egyrészes fürdőruha, egy fekete-kék Adidas márkájú felső, és egy kék csíkos fürdőruha, valamint több más gyerekruha is. Az amerikai lakóautóval Christian B. többször megjárta az utat Németország és Portugália között. A 43 éves férfi 1995 és 2007 között a portugál tengerparton fekvő Praia de Luz közelében álló házban élt, nem messze attól az apartmanháztól, ahonnan 2007 májusában a 3 éves Madeleine McCann eltűnt.

A 13 év után felmerült új szálról itt és itt írtunk korábban, arról pedig, hogy a szülők – akiket korábban meggyanúsítottak – szerint nem tájékoztatták őket a német hatóságok itt.

Legnépszerűbb cikkeink