Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Kásler Miklós megerősítette: 24 dolgozó megfertőződött a Bajcsy-Zsilinszky kórházban

Létrehozva:

A kórházzal kapcsolatos többi állítás viszont nem igaz az Emmi-miniszter szerint, aki a parlamentben válaszolt kérdésekre.

Korózs Lajos MSZP-s képviselő a Bajcsy-Zsilinszky Kórházzal kapcsolatos hírekről kérdezte Kásler Miklóst a parlamenti azonnali kérdések órájában, írja a hvg.hu. A Népszavának beszélt korábban egy neve elhallgatását kérő ápoló, azt állítva, a kórházban hiányosak a védőfelszerelések és hogy az izoláció sincs rendesen megoldva. A lap azt is megtudta, hogy a dolgozókat március végén szúrópróbaszerűen ellenőrizték, majd később kiderült: 24 ott dolgozó kapta el a vírust.

Kásler Miklós a feltett kérdésre elmondta, hogy nem igazak az állítások, viszont azt megerősítette, hogy az ott dolgozók közül 24-en tényleg megfertőződtek. Hozzátette, hogy mindannyian tünetmentesek, vagy csak enyhe tüneteik vannak. Elmondta azt is, hogy alapos kontaktkutatást végeztek, és bár az intézmény a Pesti úti idősotthon területileg illetékes ellátóhelye, nem találtak semmilyen direkt kapcsolatot a kórházi fertőzés és a Pesti úti otthonban előforduló megbetegedések között.

A miniszter azt is elmondta, hogy a mai napig 31 idősotthont érint a fertőzés, de a Pesti úton a legsúlyosabb a helyzet.

Legnépszerűbb cikkeink