Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Ez már kabaréba illik: negyedszerre is szabálysértési eljárás indult Szél Bernadett ellen

Létrehozva:

A kijárás engedélyezett, a gyűlés nem: hétfő délután a tüntetők ismét hangos dudálással fejezték ki nemtetszésüket a kormánnyal szemben, immár ötödszörre. Szél Bernadett ellen a negyedik eljárás is megindult.  

Ötödik hete biztatja hangos dudálásra a Clark Ádám tér felé közlekedőket Szél Bernadett és Hadházy Ákos képviselők. A tüntetés előtt most csatlakozott hozzájuk Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője is, aki beszédet is mondott. Szél szerint a kormány „végrehajtotta a Kásler-tervet”, vagyis kiürített 32 917 kórházi ágyat. „A művelet 8-10 ezer ember hazaküldésével járt, de a kormány az otthonápolást már nem segítette” – mondta a képviselő.

Szél Bernadettet később, az autójába beszállva büntették meg a rendőrök. Azt állította, hogy a kezében lengetett zöld Európai Uniós zászló miatt büntették meg, a rendőr viszont a 46/2020-as kormányrendeletre hivatkozott, ami szerint „meg van tiltva Magyarországon a gyűlés”. A Szél mellett ülő operatőrt is erre a kormányrendeletre hivatkozva büntették meg.

„Ez, ami itt zajlik, egy kordokumentum lesz” – búcsúzott a nézőktől Szél.

Legnépszerűbb cikkeink