Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Hernádi Zsolt határozatlan időre a Corvinust működtető alapítvány élén

Létrehozva:

Hernádi Zsolt / Forrás: Wikipédia (Karnok Csaba/Délmagyarország)

Határozott idejű helyett határozatlanra változott a megbízás, így a MOL Horvátországban korábban első fokon két év börtönre ítélt elnöke áll a Corvinus Egyetem működését meghatározó alapítvány élén.

Meghosszabbította Hernádi Zsolt a Mol Nyrt elnök-vezérigazgatója mandátumát a budapesti Corvinus Egyetemet működtető Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány kurátora és felügyelőbizottsága – írja az mfor.hu. Az ötfős kuratórium megbízásáról április 23-án született döntés, majd ezt a tagok írásbeli nyilatkozattal el is fogadták. A alapítvány elnöke, Hernádi Zsolt mellett a kuratórium tagja

  • Csák János üzletember, volt Londoni nagykövet,
  • Lánczi András a Corvinus Egyetem rektora,
  • Martonyi János volt külügyminiszter és
  • Palotai Dániel a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója.

Ők döntenek minden tartalmi kérdésben, ami a Corvinus jövőjét meghatározza.

Hernádi Zsolt kuratóriumi elnök posztja összefügg azzal, hogy az állam tavaly 10-10 százalékos Mol- és Richter-részvényeket adott az alapítványnak. Emellett az alapítvány 600 millió forint vagy felett rendelkezik.

Tavaly a Mol-tól és a Richtertől összesen 13,6 milliárd forint érkezett osztalék formájában, idén viszont – a koronavírus-járványra hivatkozva – utóbbi 30 százalékkal kevesebbet fizet, míg a Mol nem juttat a nyereségéből a részvényeseknek. Ennek ellenére a mfor.hu-nak korábban azt mondták, hogy az egyetem nincs veszélyben, ugyanis az intézmény pénzügyi stabilitása több lábon áll.

Legnépszerűbb cikkeink