Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Tíz év után elkapták a II. kerületi erőszaktevőt

Létrehozva:

10 év után tudtak igazságot szolgáltatni a megerőszakolt lánynak. Egy DNS-teszt buktatta le azt az elkövetőt.

A Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye szerint elsőfokú itelét született egy 17 éves lányt megerőszakoló férfi ügyében. A 42 éves férfi ellen eredményesen emeltek vádat a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészségen, aki 2013-ban megtámadott  és megerőszakolt egy 17 éves lányt, amikor az hazafelé sétált Budapest II. kerületében. Az ügyészég súlyosbításért fellebbezett, mivel a bíróság 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte a vádlottat – számolt be a Telex.

A férfit tíz évig hiába keresték, de tavaly egy DNS-vizsgálat lebuktatta.

Mint írják,  Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség eljárást indított egy férfi ellen, aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolható. A vádiratot benyújtották a bíróságra.

A vádirat szerint a vádlott 2013. július 29-én, éjjel, a II. kerületben figyelt fel a buszról leszálló, hazafelé tartó 17 éves lányra, akit követett. Amikor a férfi utolérte a fiatal lányt, mellé lépett, egy hirtelen mozdulattal kitépte a kezéből a telefonját, majd rátámadt, ennek során lefogta a lány karjait, és befogta a száját, majd a vállára emelte és akarata ellenére egy közeli bokros területre vitte. A sértett próbált védekezni, ütlegelte a vádlott hátát és segítségért kiabált – áll a Fűügyészség sajtóközleményében.

A bokros területen a vádlott a sértettet a földre kényszerítette, az orrát és száját is befogta, ezért a megfélemlített, levegő után kapkodó lány egy kis idő múlva felhagyott az ellenállással. A vádlott a kiskorú sértettet ezután megerőszakolta, majd kivette a sértett táskájából lakcímkártyáját, megnézte, hogy hol lakik, majd annyit mondott, hogy ne jelentse fel. A sértett ezt követően, egy alkalmas helyzetben ott hagyta a vádlottat és haza sietett, ahol az édesanyja értesítette a rendőrséget – olvasható közleményben.

Az elkövetőt a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság bűnösnek találta a vád szerint, és 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, mivel mind az ügyészség, mind a vádlott és védő fellebbezett. Az ügyészség súlyosbítást, a vádlott és védő pedig felmentésért vagy enyhítésért fellebbezett.

10 év után tudtak igazságot szolgáltatni a megerőszakolt lánynak

D. Tóth Norbert az RTL híradójában elmondta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság tíz év elteltével sem adta fel a mindenre kiterjedő nyomozást, a helyszínen talált anyagmaradványokat a nemzeti szakértői és kutatói központ segítségével sikerült az elkövetőhöz kapcsolni.

Amint a RTL híradójából kiderült a vádlott DNS-e úgy került be a bűnügyi nyilvántartásba, hogy megütötte az akkori élettársát és emiatt eljárást indítottak ellene. Az Ügyészség még májusban emelt vádat, nemrég pedig a bíróság el is ítélte az elkövetőt.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Legnépszerűbb cikkeink