Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

A halálra gázolt lány emlékére Boglárkának nevezik el a II. kerület balesetmegelőzési programját

Létrehozva:

A halálra gázolt lány emlékére, Boglárkának nevezi el balesetmegelőzési programját a II. kerület. A részeg sofőr a Harmickettesek terén gázolta halálra a fiatal II.kerületi lányt, Boglárkát. Őrsi Gergely polgármester ezért kezdeményezte, hogy a kerület balesetmegelőzési programját Boglárkának nevezzék el.

A villamosmegállóban halálra gázolt lányról nevezi el új programját a II. kerület, írja Blikk.  Az olasz részeg sofőr a Harmickettesek terén gázolta halálra a fiatal II.kerületi lányt február 19-én. Boglárka 23 éves volt. 

Őrsi Gergely polgármester arról beszélt a lapnak, hogy a gyorshajtás és az ittas vezetés az egyik vezető baleseti ok.„Sokan emlékeznek arra, hogy nem olyan régen egy fiatal lány a halálát lelte a Harminckettesek terén. Itt élt közöttünk, a II. kerületben. Akkor megfogadtuk, hogy Boglárka néven – így hívták a fiatal lányt – egy közlekedésbiztonsági és balesetmegelőzési programot hirdetünk.”

A II. kerület új közlekedésbiztonsági és balesetmegelőzési programjának keretében hét új traffipaxot helyez ki a II. kerületi önkormányzat. Az Árpád fejedelem útjára, a Hidegkúti útra és a Törökvész útra is jut egy.

A program olyan elemeket tartalmaz még, mint a KRESZ-vizsga támogatása, a kerékpárosok közlekedési ismereteinek növelése és a gyalogátkelőhelyek biztonságosabbá tétele kivilágítással, jelzőlámpával vagy akár „okoszebra” létesítése. 

(Kiemelt képünkön Baleset helyszíne a 4/6-os villamos 32-esek terei megállójában. 2023. február 19-én, egy autó csapódott a villamosmegállóba, ahol egy várakozó 23 éves nő azonnal az életét vesztette. Fotó: Balogh Samu Facebook)

Legnépszerűbb cikkeink