Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Négy gyalogost gázolt el a Margit körúton egy autós, miután áthajtott a piroson

Létrehozva:

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere Facebook oldalán számolt be arról, hogy csütörtökön, a piros lámpánál négy gyalogost gázolt el egy autós a Margit körút 3. szám előtti gyalogátkelőhelyen.

A balesetnek egy súlyos sérültje van a rendőrkapitányság tájékoztatása szerint.

Amint az a polgármester, Őrsi Gergely posztjában megjegyzi:

„minden közlekedésbiztonsági akciónkra szükség van, a szondáztatásra, a fokozott rendőri jelenlétre is azért van szükség, hogy mindenki biztonságosan elérje célját. ”

A szerencsétlenségeket és az ilyen típusú gázolást elkerülendő razziát tartottak a január 19-én Budapest belvárosában

A police.hu beszámolója alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel, a Polgárőrséggel, a Budapesti Közlekedési Központ munkatársaival, Budapest Főváros Kormányhivatal Közlekedésfelügyeleti Főosztályával, illetve Munkaügyi Hatóságával, valamint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósággal közösen tartott komplex rendészeti és bűnügyi ellenőrzést 2024. január 19-én Budapest belvárosában.

Az ellenőrzéskor a BRFK és a társszervek közel 1000 embert és több mint 390 gépjárművet ellenőriztek.

Ellenőriztek 178 taxit, ezek közül a Közlekedési Hatóság 4 járművet soron kívüli műszaki vizsgára kötelezett, továbbá két esetben indítottak személyszállítási engedéllyel kapcsolatos eljárást, valamint voltak olyan gépkocsivezetők, akikkel szemben a Munkaügyi Hatóság indított eljárást.

Az akció során a rendőrök kilenc körözött személyt fogtak el. Öt embert bűncselekmény elkövetésén értek tetten: lopás, garázdaság, kábítószer birtoklása, vezetéstől eltiltás hatálya alatti gépjárművezetés miatt, és két embert lopás gyanúja miatt vontak intézkedés alá – olvasható az oldalon.

A rendőrök kilenc esetben tettek szabálysértési feljelentést többek között közlekedési szabályok megsértése miatt és öt esetben helyszíni bírságot szabtak ki kézben tartott mobiltelefon, záróvonal átlépése, és szabálytalan sávváltás miatt. Alkoholszondát 593 járművezetőnél alkalmaztak, ami kilenc esetben mutatott pozitív értéket. Valamennyi ittas vezetővel szemben eljárás indul.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a továbbiakban is rendszeresen szervez hasonló komplex ellenőrzéseket a belváros biztonsága érdekében – írja a police.hu.

Egyre több súlyos baleset van a fővárosban

Legutóbb Újpesten történt halálos tömegbaleset. A vétkes sofőr a helyszínről elmenekült, őt nagy erőkkel keresi a rendsőrség, még a fotóját is közzétették.

(Fotó: Őrsi Gergely, II. kerületi polgármester Facebook oldala)

Legnépszerűbb cikkeink