Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Tucatnyi autót tört össze a leomló törmelék a Radetzky-laktanya bontásakor

Létrehozva:

Képünk illusztráció/Fotó: Szakál Szebáld

A parkoló autókra hullott a leomlott törmelék a második kerületben, a Radetzky-laktanya tetőszerkezetének bontása közben, nagy szerencse, hogy senki sem sérült meg.

A rendőrség és a katasztrófavédelem jelenleg is a helyszínen vizsgálja, hogy pontosan mi történt, lezárták az utcát – mondta lapunknak Őrsi Gergely második kerületi polgármester, aki a Facebookon fotókat is közzétett a törmelék okozta károkról.

Ezeken az látszik, hogy téglák jókora kupacban állnak a földön, amelyek a bontás közben zuhantak az utcára és az ott parkoló autókra.

Őrsi Gergely szerint 10-12 autóban keletkezett kár, a fotók alapján többnek betört a szélvédője, illetve az építkezés miatt felépített fém kordon is sérült.

Egyelőre csak annyit tudni, hogy belülről bontották a tetőszerkezetet, amitől nagy mennyiségű törmelék hullott az utcára. Csak a szerencsén múlt, hogy járókelők és autósok nem sérültek meg.

A polgármester szerint ki kell vizsgálni, hogy pontosan mi történt. A kerületnek semmilyen jogköre nincs az ügyben, mert kiemelt kormányzati beruházássá minősítették át a projektet. A tervek az egykori laktanya helyén szálloda és irodaház épül úgy, hogy a műemléképület homlokzata megmarad.

Őrsi Gergely egy bejegyzést is közzétett az esetről:

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Legnépszerűbb cikkeink