Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Budaházyék ellentüntetése miatt nem lesz közönség a Meseország mindenkié című könyv felolvasásán

Létrehozva:

Őrsi Gergely polgármester felolvasott volna a rendezvényen, de az ellentüntetés hírére elállt ettől. 

Vasárnap délelőtt a Margit krt.-on az Átriumban tartanak felolvasást a nagy vihart kavart Meseország mindenkié című könyvből. Ezt darálta le a Mi Hazánk politikusa, Dúró Dóra, mert LMBTQ-szereplők vannak a mesékben. A könyv ellen felszólalt a CÖF is.

A felolvasás idejére és helyére az összes LMBTQ-akciónál ellentüntető Budaházy-testvérek ellentüntetést jelentettek be. Azt a rendőrség kicsit odébb engedélyezte. A szervezők ezért úgy döntöttek,  rendezvényt végül közönség nélkül tartják meg a helyszínen, a gyerekek pedig otthonról, online követhetik majd azt, írja a Mérce.

Budaházyék fenyegetése miatt közönség nélkül tartják meg a Meseország Mindenkié-felolvasást vasárnap ” Mérce

Mégsem megy el a vasárnap délelőtt, a második kerületi Átriumban, a Dúró Dóra Mi Hazánk-képviselő által korábban nyilvánosan ledarált mesekönyvből tartandó nyilvános felolvasásra Őrsi Gergely, a II. kerület ellenzéki polgármestere. A Meseország Mindenkié! – Mese programjában az LMBTQ-barát, gyerekeknek szóló kiadványból Szalai Kriszta színművész tart majd délelőtt 10 órától nyilvános felolvasást.

A programon felolvasott volna Őrsi Gergely II. kerületi polgármester is, de elállt a szándékától: „Nagyon szerettem volna, és most is szeretném, hogy a fejekben tudatosuljon, hogy itt nem az a helyzet, amit a propagandamédia meg egyes szélsőségesek állítanak, a bejegyzésemben pedig jelzem, hogy egy mesekönyv tartalma nem lehet politikai kérdés”, mondta a Mércének. Az ellentüntetésről azt mondja, „a könyvdarálás után egy gyerekrendezvényt nem lehet megzavarni, ha annak az az ára, hogy én nem veszek részt, akkor ez az ára.”

 

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Legnépszerűbb cikkeink