Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Kiemelt hírek

Ennyi volt: kikaptunk

Létrehozva:

Fotó: MTI / Kovács Tamás

A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-30-ra veszített Izland csapata ellen, így nem jutott tovább a csoportkörből az Európa-bajnokságon. 

A magyarok csütörtökön 31-28-ra kikaptak Hollandiától, vasárnap 31-30-ra legyőzték Portugáliát, ezúttal pedig legalább két góllal kellett volna nyerniük a biztos továbbjutáshoz.

A találkozó után Lékai Máté elmondta: az északi szigetország csapata úgy védekezik, hogy az egyik hármas védője kilép, ezért a magyarok tudatosan a beálló Bánhidi Bencét igyekeztek megjátszani.

„Nem a támadásokon múlt, inkább a védekezésen” – értékelt a három gólt szerző irányító. Szerinte eddig egy meccs, az Izland-Portugália kivételével minden találkozó az utolsó percben, apróságokon dőlt el a budapesti B csoportban.

Bánhidi ezúttal a kezdőcsapatban kapott helyet és hatszor volt eredményes annak ellenére, hogy – mint mondta – végigszenvedte a pályán töltött időt.

„A szívem azt diktálta, hogy a pályán a helyem, meg kellett próbálnom játszani. Szerencse, hogy van fogsorom, amit össze tudtam szorítani” – fejtette ki. Úgy vélekedett, hogy olyan helyzetekben hibáztak, amiket a videózások során már láttak, vagyis az ellenfél nem mutatott újdonságot.

„Mégis mindenből gólt kaptunk, eladtuk a labdát és fegyelmezetlenek voltunk, belementünk olyan hibákba, amikbe nem szabad. Illett volna kihasználnunk, hogy húszezer magyar nekünk drukkol” – mondta Bánhidi, aki szerint a 20-23 éves fiatalok nem tudták kezelni a magával ragadó hangulatot.

Az ugyancsak csalódott Máthé Dominik kiemelte, úgy érkeztek a találkozóra, hogy megnyerik és a szurkolók is mindent beleadtak.

„Mégsem ment úgy a játék ma, ahogyan kellett volna, nagyon sajnálom a hetest, az a végén sorsdöntő szituáció volt, de nem tudtam belőni” – fogalmazott a jobbátlövő, aki tíz kísérletből csak négy gólig jutott és bevallása szerint védekezésben is többször hibázott. Külön felhívták a figyelmét, hogy ne ünnepeljen annyit a gólok után, hogy ne kapjanak lerohanás gólokat.

„Sajnálom és nagyon szégyellem magamat. Köszönjük a szurkolóknak” – jegyezte meg a norvég Elverum játékosa.

 

*

B csoport:

Izland–Magyarország 31-30 (17-17)

Hollandia–Portugália 32-31 (17-13)

A végeredmény: 1. Izland 6 pont, 2. Hollandia 4, 3. Magyarország 2, 4. Portugália 0.

A csoportból az első két helyezett jutott a középdöntőbe.

 

MTI / PH

 

 

Legnépszerűbb cikkeink