Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Új pozícióban Karácsony lemondott kampányfőnöke

Létrehozva:

Gál J. Zoltán 2013. április 23-án. | Fotó: MTI / Kovács Attila

Gál J. Zoltán a főpolgármester visszalépése napjáig vezette Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti kampányát.

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében most a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ igazgatósági tanácsába ülhet be. 

Megszavazták a főpolgármester azon javaslatát, hogy korábbi kampányfőnöke, Gál J. Zoltán pozíciót kapjon a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ igazgatósági tanácsában. Gál J. Zoltán, az MSZP egykori országgyűlési képviselője, Medgyessy Péter egykori kommunikációs vezetője, Gyurcsány Ferenc korábbi államtitkára.

Gál J. Zoltán a közelmúltig Karácsony Gergely kampányfőnöke volt. E megbízásáról aznap mondott le, amikor a főpolgármester az ellenzéki előválasztás második fordulója előtt visszalépett Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester javára. Mint ismeretes, az előválasztás második, a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet kiválasztó fordulóját végül Márki-Zay Péter nyerte meg Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció jelöltje előtt. 

Gál J. Zoltán új megbízása egészen a következő önkormányzati választásig szól és továbbra is a főpolgármester stratégiai főtanácsadója marad, erről a pozíciójáról főnöke visszalépése után sem mondott le. A Fővárosi Közgyűlés a legkisebb munkabér összegének kétszeresében állapította meg Gál J. Zoltán tiszteletdíját, amely így havi 438 ezer forintot jelent. 

Ugyan a személyi döntéseket zárt ülésen szokták tárgyalni, a vita áthúzódott a következő napirendi pont tárgyalására. Kovács Péter XVI. kerületi polgármester megismételte zárt ülésen elhangzó kérdését, hogy mely frakció terjesztette elő a személycserét, választ azonban nem várt rá. Mint fogalmazott: Úgy látom főpolgármester úrnak eljön még az az idő, amikor a Közgyűlés legnagyobb frakciójához, a Fidesz-frakcióhoz fog fordulni, hogy segítse meg őt a koalíciós társaival szemben.”

Legnépszerűbb cikkeink