Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Hogyan lehet ma küzdeni az igazságos városi társadalmakért?

Létrehozva:

A 2019-es esemény | Fotó: Csoszó Gabriella / Közélet Iskolája

Közös városunk 2.0 címmel nemzetközi konferenciát rendez a Közélet Iskolája Alapítvány október 15.-én, 16-án és 17-én.

Az első másfél napban az egyenlőségért dolgozó városi kormányzás lehetőségeit és kihívásait vitatják meg a résztvevők, a harmadik napon pedig az állampolgárokat aktivizáló politikai oktatás fejlesztésének kérdéskörét járják körbe, különösen a hátrányos helyzetű emberek körében – tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Az említett területek szoros kapcsolatban állnak egymással és egyszerre kell ezeket fejleszteni: a demokratikus önkormányzatoknak önkritikus módon kell magukat vizsgálniuk és fejleszteniük, mindeközben az állampolgároknak és önszerveződő közösségeknek képessé kell válniuk arra, hogy részt vegyenek az újonnan létrejövő politikai terek kitöltésében.

A Közös városunk konferencia az alapítvány 2019-ben tartott eseményének folytatása. Két éve csaknem 400 ember gyűlt össze Európa számos országából, hogy megosszák a tapasztalataikat aktivizmusról és demokratikus városvezetésről. Ezt az izgalmas tapasztalatcserét és közös tanulási folyamatot szeretnék folytatni a szervezők számos online beszélgetéssel, műhellyel és pár személyesen megrendezett budapesti eseménnyel.

A konferencia online programján a Zoom felületén lehet részt venni, ahol a közönség is hozzá tud szólni a beszélgetéshez és kérdést feltenni. A beszélgetésekben folyamatos angol és magyar tolmácsolás is lesz a Zoom felületén.

A beszélgetéseket élőben is közvetíteni fogjuk a Közélet Iskolája Facebook oldalán eredeti nyelven. A konferenciához kapcsolódik több személyes budapesti esemény is, melyekre külön kell regisztrálni.

Legnépszerűbb cikkeink