Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Rendőrök vetettek véget annak brüsszeli konferenciának, ahol Orbán Viktor felszólalt volna

Létrehozva:

Két óráig sem tartott a Nemzeti Konzervativizmus Konferencia, miután a brüsszeli rendőrök véget vettetek neki.

A következő két napban felszólalt volna Orbán Viktor miniszterelnök és Nigel Farage brit politikus is. A brüsszeli rendőrség kedden leállította az európai szélsőjobboldali elit gyűlését – írja a Politico. A rendőrség két órával az esemény kezdete után jelent meg, és közölte, megszakítják a rendezvényt, a közrend védelmére hivatkozva. A helyszínen már lehúzták a redőnyt – írja a Hvg.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai tanácsadója arról posztolt, hogy bár a baloldal megpróbálta megakadályozni, a konferencia mégis elkezdődött, teltházzal. Nem sokkal később pedig megosztotta a brüsszeli MCC videóját, amiben a rendőri intézkedés közben jelentkezett be egy riporter.

A Claridge rendezvényhelyszín azután adott otthont a konferenciának, hogy két másik helyszín is visszalépett. A konzervatív rendezvényt eredetileg a Concert Noble-ben tartották volna, azonban a helyszín a hétvégén visszalépett a megállapodástól. A szervezők ezután egyeztek meg az ötcsillagos Sofitellel. A hotel azonban hétfő este elállt a szerződéstől. A rendezvényen felszólalt volna Orbán Viktor, Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök, Suella Braverman volt brit belügyminiszter, Nigel Farage, a Brexit leghangosabb brit támogatója és Eric Zemmour szélsőjobboldali francia politikus is – írja a 444.

A rendezvényt a fideszes Mathias Corvinus Collegium (MCC) brüsszeli irodája szervezte. Az egyik szervező, Frank Füredi a Politiconak azt mondta, ez olyan, mintha „bádogdiktatúra” lenne.

(Kiemelt képünkön: Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Fotó: KISBENEDEK Attila / AFP)

Legnépszerűbb cikkeink