Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Kiemelt hírek

Törölte a Facebook Orbán beszédét

Létrehozva:

Eltávolította a Facebook Orbán Viktor miniszterelnök beszédének felvételét az M1 Híradó közösségi oldaláról. Az indoklás szerint veszélyesnek minősítették a Békemeneten elhangzottakat. Aztán meggondolták magukat.

Törölte a Facebook az M1 Híradó közösségi oldaláról Orbán Viktor miniszterelnök Békemeneten elmondott beszédének felvételét – számolt be róla a közmédia weboldala, a hirado.hu alapján az Index.

A portál szerint a Meta indokolásában azt állította, hogy a felvételen „veszélyesnek minősített személyekhez és szervezetekhez kapcsolódó szimbólumokat osztottak meg, illetve veszélyes személyeket és szervezeteket dicsőítettek és támogattak.”

A köztévé közösségi oldala felülvizsgálatot kért a döntés miatt. Az elbírálás után a Facebook feloldotta a tiltást, és ismét elérhetővé tették Orbán Viktor margitszigeti beszédét.

Az M1 Híradóban ifjabb Lomnici Zoltán, a Békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum szóvivője arról beszélt, hogy egy uniós miniszterelnök beszédének az eltávolítása a belügyekbe történő durva beavatkozást jelenti. Hozzátette, hogy a Facebookhoz hasonló közösségi médiumok sok esetben nem fizetnek adót Európában, és az adatgyűjtési módszereik is aggályosak. A kormányközeli Századvég jogi szakértője szerint a cenzúrának olyan formáját valósítják meg, amely uniós alapjogokba ütközik, hiszen a közérdekű információ mindenkit megillet.

Akit jobban is érdekel a Békemenet, ide kattintva részletesen tanulmányozhatja a Civil Összefogás Fórum rendezvényét.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetén a margitszigeti nagyréten 2024. június 1-jén. MTI/Koszticsák Szilárd)

Legnépszerűbb cikkeink