Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Kiemelt hírek

Orbán Bicskén kampányolt

Létrehozva:

Orbán Viktor a helyi roma nemzetiségi önkormányzati választásokon induló jelöltekkel fotózkodott.

Bár nem volt hivatalos tudósítás róla, Orbán Viktor tegnap Bicskére látogatott – számolt be a Gulyáságyú Média. A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) által indított jelöltekkel, valamint a helyi fideszes önkormányzati képviselővel, Németh Tiborral készült közös kép a miniszterelnökről, ami a Facebookra is kikerült. Németh a posztban meg is köszönte Orbán segítségét, de hogy mire is vonatkozott a köszönet, az nem derült ki. 

A jelenlegi és újrázásra készülő bicskei fideszes polgármesterrel, Bálint Istvánnéval viszont nem találkozott a miniszterelnök, legalábbis semmi erre utaló nyomot nem talált a lap. Mivel a kormánypárt kampányáról részletesen beszámoló Magyar Távirati Iroda sem adott hírt Orbán látogatásáról, a Gulyáságyú Média a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkárnak, Havasi Bertalannak küldött kérdéseket, amikre ezidáig még nem érkezett válasz.

Orbán Viktor eddig kerülte Bicskét

A kegyelmi botrány februári kirobbanása óta nem tett hivatalos látogatást Bicskén, pedig a Fejér vármegyei település szomszédos Felcsúttal, ahol a miniszterelnöknek is van háza. Ahogy szomszédos a hatvanpusztai Orbán-birtokkal is, ami a miniszterelnök apjának, Orbán Győzőnek a tulajdonában van. A köztársasági elnök, Novák Katalin és az igazságügyi miniszter, Varga Judit bukását okozó botrány nagy felháborodást keltett a kormánypárton belül is.

Mint ismert, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban rontotta meg a gyerekeket az ügy első- és másodrendű elítéltje, a gyermekotthon igazgatója, V. János és K. Béla nevelőtanár, utóbbi vádlott csupán felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Valamint itt igyekezett rávenni a gyerekeket V. János helyettese, K. Endre arra, hogy vonják vissza a terhelő vallomásukat. K. Endrét kényszerítés minősített bűncselekményéért jogerősen 3 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, mellékbüntetésként pedig öt évre eltiltották a foglalkozásától és a közügyek gyakorlásától is. Novák Katalin Ferenc pápa látogatására hivatkozva adott kegyelmet az elítéltnek 2023. április 27-én.

(Kép forrása: Balint Szentgallay / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Legnépszerűbb cikkeink