Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Kiemelt hírek

Orbán Viktor is ott lesz a Békemeneten

Létrehozva:

Azt nem tudni, hogy június elejére meghirdetett Békemeneten felszólal-e a miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök is ott lesz a június elejére meghirdetett Békemeneten – jelentette be az ATV műsorában Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs vezetője. Menczer arról egyelőre nem tudott semmit mondani, felszólal-e a miniszterelnök az eseményen, ahogyan arról sem, kik lehetnek még felszólalók, ugyanis „nem ő szervezi a rendezvényt” – írja a Hvg.

Mint ismert, Békemenetet szervez június 1-jén a Margit-szigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA). A szervezet célja az, hogy legyen a Margit-sziget szimbolikusan a béke szigete.

A rendezvényről szóló közleményt elsőre a lap úgy értelmezte, hogy menetmentes lesz, a demonstrálók csak gyülekezni fognak a Margit-szigeten, de szerencsére Csizmadia László, a CÖF–CÖKA vezetője tisztázta ezt az apró félreértést, és az Origónak elmondta, a „baloldali álhírekkel” szemben lesz menet, aminek a végállomása a Margit-szigeti Nagyrét lesz. A szervező szerint a pontos részletek egyeztetése még zajlik, „új elemek” is várhatók majd a menet során.

(Kiemelt kép: Résztvevők a békemeneten, az október 23-ai állami ünnepen 2021. október 23-án. Fotó: Karancsi Rudolf)

Legnépszerűbb cikkeink