Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Akár a nap is előbújhat szerdán

Létrehozva:

Nyugaton a nap is előbújhat, keleten még heves záporokra zivatarokra kell számítani, de kialakulhat jégdara zápor és hózápor is.

A szerdai időjárás során vastagabb frontális felhőzet, illetve csapadékzóna délkelet, kelet felé araszol, utóbbi hajnalra hagyja el hazánkat. Addig viszont még több helyen várható időszakos eső, záporeső. Az összefüggő felhőzet éjszaka északnyugat felől elkezd szakadozni, csökkenni, így szerdán hazánk nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre már kisüt a nap, de a délkeleti, keleti országrészben továbbra is felhős marad az idő – írja a Hungaromet.

Figyelmeztetést adtak ki a jégdara zápor és hózápor veszélye miatt

Szerda délutántól elsősorban a Salgótarján-Szeged-vonal szélesebb sávjában, valamint a nyugati határszélen alakulhatnak ki záporok, jégdara záporok, egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. A hegyekben hózápor is lehet.

Az északi, északnyugati szelet kedden még több helyen kísérhetik időszakosan erős vagy viharos lökések, szerdán már csak néhol lehet szélerősödés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között alakul, a szélcsendes, kevésbé felhős északi völgyekben pár fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 12 és 16 fok között alakul.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: pixabay)

Legnépszerűbb cikkeink