Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Nyár elején indul az Uber Budapesten

Létrehozva:

Megkapta a diszpécserszolgálati engedélyt az Uber, nyár elején indulnak a taxik.

Az Uber Taxi már nyár elején indul Budapesten a Főtaxival együttműködésben – erősítette meg  a Telexnek a taxis cég magyarországi részlegét képviselő kommunikációs ügynökség, hogy a Budapesti Közlekedési Központ után 2024. április 16-án a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól is zöld jelzést, azaz diszpécserszolgálati engedélyt kaptak. Az engedély birtokában az Uber csapatának most sofőröket kell toboroznia a platformra, amelyhez már napokon belül csatlakozhatnak.

A taxiscég engedélykérelmét februárban nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata. A Főtaxi nemrég belső levélben nyugtatta sofőrjeit, hogy az Uber visszatérésével csak még jobban járnak majd, mert szerintük ez nekik is több fuvart és bevételt jelent majd, ráadásul a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, a Balaton Sound, a Sziget Fesztivál hivatalos taxiszállító partnerei továbbra is ők lesznek – írja a Népszava.

Különálló személytaxi-szolgáltatásként tervezi belépést a budapesti piacra az Uber

„A Főtaxi applikációt és szolgáltatását az Uber tervezett belépése nem érinti. A Főtaxi alkalmazása ugyanúgy fog működni, mint eddig, emellett lesz elérhető az Uber alkalmazás, amivel az Uber sofőrjeit lehet hívni, akik Uber Taxival szállítják az utasokat” – írta válaszában az Uber a Telexnek.

„A személyszállítás legújabb trendjei és kihívásai azt diktálják, hogy a Főtaxi élére álljon a piac megújításának. Mindezt az applikációalapú személyszállítás technológiájának úttörőjével, az Uberrel teszi. Úgyhogy cégcsoportunk ügyfelei hamarosan a Főtaxi mellett már az Uber applikáción keresztül is igénybe vehetik szolgáltatásainkat” – fogalmazott Nagy Elek, a Főtaxit tulajdonló Lexholding Zrt. igazgatóságának elnöke az együttműködés bejelentésekor.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

Legnépszerűbb cikkeink