Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Orbán: „Az oltatlanokat kell korlátozni”

Létrehozva:

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában, a Kossuth Rádió stúdiójában Budapesten 2021. augusztus 22-én. | Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher

Orbán Viktor szerint magyar ember nem tűri el, hogy beleavatkozzanak az életébe, és ezt ő elfogadja – tehát csak azokat kell korlátozni, akik nem oltatják be magukat. Továbbra sem tervezik az oltás kötelezővé tételét – mondta a Kossuth Rádióban a miniszterelnök. 

A 168.hu beszámólója szetint Orbán Viktor péntek reggel úgy fogalmazott, „a magyar az bátor, addig kockáztat, amíg nem kopogtat be a baj”. Kijelentését azzal magyarázta, hogy sokan csak akkor hiszik a koronavírus elleni védőoltás fontosságát és a járványhelyzet komolyságát, amikor már ők vagy valamelyik hozzátartozójuk megfertőződött. Nyilatkozatában arra kérte a magyarokat, hogy vegyék komolyan a járvány jelentette veszélyt és oltassák be magukat.

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy nem tartaná igazságosnak, ha a beoltatlanok miatt azokat is korlátoznák, akik már felvették az oltást, ezért ilyen intézkedés nem is lesz. „A magyar nem tűri el, hogy beleavatkozzanak az életébe, és ezt a kormány elfogadja. A raktárakban 17-18 millió oltóanyag van, bárkit beolthatunk elsőre, másodjára, harmadjára. Ha lesz bármilyen korlátozás, a védettségi igazolvány visszatérését javaslom. Azokat kell korlátozni, akik nem oltatták be magukat. A méltányosság elve ezt követeli meg, hiszen ők mindent megtettek a szabad életért” – jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő arról is beszélt, hogy Magyarországon ellenállásba ütközne a kormány, ha kötelezővé tennék az oltást, ugyanakkor szerinte az egészségügyi dolgozók kötelező beoltását már könnyebben elfogadják, és talán még azt is, ha a munkáltató dönthetne arról, hogy kötelezővé tegye az oltást a munkavállalók számára.

Legnépszerűbb cikkeink