Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Donald Trump tanácsadói Orbán Viktor miatt aggódnak

Létrehozva:

Riasztó, hogy Donald Trump Orbánról, Hszi Csin-pingről, Kim Dzsongunról és Hitlerről is elismerően nyilatkozik – állítják a volt elnök egykori tanácsadói.

Donald Trump számára a magyar erős ember, Orbán Viktor „fantasztikus”, Hszi Csin-ping kínai vezető „briliáns”, Kim Dzsongun észak-koreai diktátor pedig „rendes fickó”. És ami a legriasztóbb:

a volt amerikai elnök állítólag azt mondta, hogy Adolf Hitler is „tett jó dolgokat”.

Ez a világnézet feje tetejére állíthatná az évtizedes amerikai külpolitikát, ha megnyeri a novemberi elnökválasztást – nyilatkozta a CNN-nek Trump több egykori vezető tanácsadója.

Trump azt gondolta, hogy Vlagyimir Putyin és Kim Dzsongun rendes fickók, és hogy Észak-Koreát sarokba szorítottuk – mondta az amerikai csatornának John Kelly nyugalmazott tábornok, aki a volt elnök kabinetfőnökeként szolgált. Hozzátette:

Trump meglátása szerint ha nem lenne NATO, akkor az orosz elnök sem csinálná azt, amit tesz.

Trump egykori tanácsadói a vészharangot kongatják, amiért a volt elnök ekkora csodálója az autokrata vezetőknek, akik „az amerikai érdekekkel szemben állnak”. Úgy vélik, emiatt Trump alkalmatlan arra, hogy vezesse az országot.

(Kiemelt képünk: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) és Donald Trump korábbi amerikai elnök, republikánus elnökjelölt tárgyalásuk előtt Trump floridai rezidenciáján, Mar-a-Lagóban 2024. március 8-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Legnépszerűbb cikkeink