Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A gyerekei halálát kívánták

Létrehozva:

Hatalmas médiavisszhangot kapott Tüttő Kata vasárnap Instagram-oldalára kiposztolt videója, amelyen a főpolgármester-helyettes kilovagol a tengerből. Miután a poszt hatalmas felháborodást váltott ki a kormányközeli sajtóorgánumoknál a politikus eltávolította a videót oldaláról.

Tüttő a 168.hu-nak azt mondta, hogy szerinte az emberek többsége nem tartja problémásnak a dolgot, az állami propagandagépezet azonban annyira felfújta az ügyet, hogy aztán az Instagramján megjelenő kommentelők már nem csak ő, de a gyerekei halálát is kívánták. A videót végül ezért vette le az oldalról.

„Ugye én ezt a videót Instagramra tettem föl. A saját oldalamra, ahova személyes tartalmakat töltök fel. Hiszen erre van. Megosztani a fényképeket és videókat. És mivel egy nagyon különleges élmény volt számomra – révén, hogy először voltam tengeri lovagláson – megosztottam a követőimmel. Én nyilván nem láttam semmilyen problémát ezzel a videóval, csupán az életem egy érdekes momentumának gondoltam” – nyilatkozta a posztról.

„Az állami propagandagépezet viszont botrányt akar belőle csinálni. És miért? Mivel most veszítette el a kormány a 77 milliárd forintos norvég alapot, veszélyben van a helyreállítási és újjáépítési alap, valamint kiderült, hogy újságírókat hallgatnak le. És akkor az a szenzáció, hogy én a magán nyaralásomon, nem közpénzből, hanem a magán jövedelmemből, elmentem egy lovaglásra, egy turistáknak kínált szolgáltatásra. Ez ugyanis egy több órás, csoportos szolgáltatás. Az ára 80 euró” – magyarázta a főpolgármester-helyettes.

„Az én Instagramomat követi a fiam, követik az osztálytársai. És finoman szólva, elég sok tizennyolcas karikás tartalom jelent meg. Itt nem csak a szexuális utalásokra célzok, – habár volt az is –, hanem arra, hogy a kommentelők egy része nem csupán az én, de gyermekeim halálát is kívánta. Ezért kellett levenni. Valamint nem kívántam azzal tölteni a szabadságomat, hogy a saját oldalamat moderálom, a különböző szexuális utalásokat törölgetve.”

daróczi dániel

(Kiemelt kép: MERÉSZ MÁRTON)

Legnépszerűbb cikkeink