Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Kásler Miklós reméli, hogy kevésbé fognak válogatni a vakcinák közt a magyarok

Pesti Hírlap

Létrehozva:

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az emberi erőforrások minisztere szerint a propaganda hatása tükröződik a véleményekben.

„Az oltóanyagokkal kapcsolatos üzleti, politikai és presztízs érdekek nem fognak változni az egészen biztos” – válaszolt az emberi erőforrások minisztere szombati Facebook-videójában arra a kérdésre, hogy mi várható az uniós vakcinabeszerzések ügyében. Kásler Miklós szerint azok a mennyiségek, amiket lekötött az Európai Unió, nem elégségesek, és nem számítható ki pontosan a szállításuk sem.

A miniszter szerint az oltási kedv is változik. Mint mondta: „Az oltáshoz való viszonyulás egyre nagyobb számban tetten érhető, illetve az oltandók ezt deklarálják.”

Kásler szerint az egyes oltástípusokkal szembeni bizalmatlanságot a propaganda is befolyásolja, pedig a vakcináció nem politikai ügy, hanem egyéni érdek:

„Nagyon remélem, hogy az a megközelítésbeli különbség oldódik Magyarországon, hogy én ezt a vakcinát szeretném, azt a vakcinát szeretném, ami általában a propaganda hatására megjelenő véleményeket tükrözi, előítéletekre alapul nagyon sok esteben, politikai rendszerekre vetítik ki, pedig ez nem politikai kérdés, hanem ez az elemi egészségügyi érdek. Egyéni érdek, hiszen a vakcináció mindenkit saját magát védi. De van egy másik dimenziója is, a társait is védi, mert ő ebből az átkozott ördögi körből kikerül, ami a vírus terjedését, szóródását jelenti” – mondta a beszélgetést zárva a miniszter.

Legnépszerűbb cikkeink