Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

A közmédiánál tüntetett az ellenzék

Létrehozva:

Fotó: Dimény András

„A propaganda fegyver, a hazugság öl” címmel vasárnap  az Egységben Magyarországért tüntetett a Kunigunda utcában az MTVA székházánál.

Korábban az orosz követségnél és a Nemzetközi Beruházási Bank székháznál is volt hasonló demonstráció.

A hideg ellenére megtelt az MTVA székháza előtt a Kunigunda útja. Előkerültek a magyar és uniós zászlók, a Putyin ellenes molinók, valamint a magyar közmédiát kritizáló táblák. 

Az első felszólaló Hadházy Ákos volt, aki kijelentette: Orbán Putyin mintájára csinál diktatúrát Magyarországon, ehhez pedig a kezdőtőkéjét az Európai Uniótól kapta.

Szél Bernadett felidézte, hogy a Fidesz a rendszerváltás idején a pártoktól független szabad sajtót követelt, ehhez képest 2010-ben felszámolták a szabad sajtó jelentős részét, köztük a közmédiát is.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke arról beszélt, hogy az MTVA élén álló Papp Dánielnek igaza van abban, hogy a közmédia független, mert „független az összes ellenzéki politikustól, a kritikus civilektől és a több millió magyar állampolgártól, akiket az elmúlt 12 évben magára hagyott a Fidesz-kormány”.

„A köztévé a putyini propaganda Európába épített állomása” – ez Varju László, a DK országgyűlési képviselőjének tömör megállapítása. Majd részletezte, hogy a közmédiában olyanokat képesek leadni, hogy az országát védő ukrán elnök, Zelenszkij a felelős a lángokban álló hazája miatt. „’56 mártírjai forognak a sírjukban, hogy magyar ember ilyet kiejtett a száján” – mondta.

A Jobbik szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hogy a magyar közmédia orosz propagandát sugároz. Az LMP társelnöke szerint Putyin szellemisége járja át az MTVA székházát. A momentumos Hajnal Miklós egy rendszerváltás idejéből származó szolgennel üzent az MTVA-ban dolgozóknak, hogy „Elvtársak, vége. Tovarisi Konyec!”.

Az MSZP-s Ujhelyi István arról beszélt, hogy felmérés bizonyítja, miszerint a Fidesz-szavazók negyede az uniós szövetséget leváltaná Moszkvával való együttműködésre. Polyák Gábor az Egységben Magyarországért médiapolitikai referense szerint jelenleg a gyűlölködés, hazudozás és megbélyegzés szabadsága van a közmédiában.

A tüntetés utolsó felszólalója Márki-Zay Péter volt, aki szerint a közmédia feladatát a még fennmaradt független médiumok végzik el. „80 százalékkal váltanánk le hazánk ezeréves történetének legkorruptabb bűnözőit” – hangsúlyozta. Kritizálta, hogy a közmédiában nem beszélnek a programjukról, helyette azt szajkózzák, hogy nincs is programjuk. Ezért követelte, hogy mutassák be a programjukat, fejezzék be az orosz propaganda terjesztését, és Orbán Viktor álljon ki egy nyílt, élőben közvetített vitára ellene.

168 / PH

Legnépszerűbb cikkeink