Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Babos sérülés miatt feladta

Létrehozva:

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Gálfi Dalma, Jani Réka és Udvardy Panna is sikerrel vette az első akadályt a  Római Teniszakadémián zajló, 235 ezer dollár (71,6 millió forint) összdíjazású salakpályás női tornán.

Babos Tímea viszont már fájdalmak közepette ment ki a pályára, fel is kellett adnia mérkőzését.

Gálfi Dalma a múlt héten egyesben és párosban is a döntőig jutott a franciaországi Contrexéville-ben rendezett ITF-versenyen, és csak hétfőn érkezett haza. Remek menetelésének köszönhetően a világranglista 205-ödik helyéről a 176-odikra ugrott. Keddi ellenfele a moldovai születésű, de 2013 óta spanyol színekben induló Aliona Bolsova volt, aki jobban kezdett, de Gálfi felvette a ritmust, megnyugodott, és 1 óra 51 perc alatt megnyerte a mérkőzést.

Jani Rékának is sikerült a nyolcaddöntőbe jutnia, igaz, majdnem két és fél órán át küzdött ezért a tűző napon az olasz Elisabetta Cocciaretto ellen. A hosszú labdameneteket, igazi salakteniszt produkáló játékosok csatájából a magyar versenyző két játszmában került ki győztesen.

A szabadkártyával induló Udvardy Panna is bemutatkozott a Hungarian Grand Prix-n, ellenfele Majar Serif volt. A kaposvári teniszező 1 óra 10 perc alatt bravúros győzelmet aratott a jóval esélyesebb egyiptomi ellen.

Rossz hír, hogy Babos Tímea nem tudta végigjátszani mérkőzését a hatodik helyen kiemelt Aljakszandra Szasznovics ellen. A 28 éves közönségkedvenc a bal combján nagy kötéssel lépett pályára, majd rögtön elvesztette az adogatását, és az első négy játékban összesen csak hat pontot nyert. A minszki rivális érezte, hogy Babos nincs százszázalékos állapotban, lendületesen irányított, fokozatosan növelte előnyét, és 22 perc alatt 6:0-ra hozta a nyitószettet. 

Babos könnyezve ült a padon, amíg fellocsolták a salakot, de folytatta a találkozót. A második felvonás alig tíz percig tartott, amikor a magyar játékos jelezte, hogy nem tudja folytatni, majd sírva leballagott a pályáról. 

Babos párosban Jani Réka oldalán hétfőn bejutott a negyeddöntőbe, kettősük a tokiói olimpia női páros mezőnyében is ott lesz majd.

Édesapja, Babos Csaba az MTI-nek elmondta, lánya Wimbledon óta küszködik csípősérüléssel.

„Londonban jött elő ez a probléma, és most a budapesti edzéseken sem nézett ki biztatóan” – közölte a női szakágvezető. – „Bizonyos mozdulatoknál Timinek komoly fájdalmai vannak, szerintem nem kellett volna elvállalnia az egyénit, de ki akarta próbálni, hogy mennyire bírja a terhelést. A párost minden bizonnyal folytatja, ráadásul hétfőn már utaznának Rékával az olimpiára, ez ügyben néhány nap múlva döntünk majd”.

A tegnapi versenynapon játszott egy magyar páros is, de sajnos Szabanin Natália és Tóth Amarissa két játszmában alulmaradt az orosz Amina Ansba és a cseh Anastasia Detiuc alkotta kettős ellenében.

 

*

 

WTA torna, Római Teniszakadémia

Egyes, 1. forduló:

Gálfi Dalma–Bolsova (spanyol) 7:6, 6:3, Udvardy Panna–Serif (egyiptomi) 6:3, 6:1, Jani Réka–Elisabetta Cocciaretto (olasz) 6:4, 7:5, Szasznovics (fehérorosz)–Babos Tímea 6:0, 2:0-nál Babos feladta, Danilovic (szerb)–Korpatsch (német) 6:2, 6:2, Collins (amerikai)–Di Giuseppe (olasz) 6:2, 6:1, Jorovic (szerb)–Cristian (román) 5:7, 7:6, 7:6, Kalinyina (ukrán)–Kalinszkaja (orosz) 6:4, 7:6, 

Bogdan (román)–Lepchenko (amerikai) 6:4, 7:5, Pera (amerikai, 3.)–Grabher (osztrák) 5:7, 6:1, 6:2.

Páros, 1. forduló:

Amina Ansba, Anastasia Detiuc (orosz, cseh)-Szabanin Natália, Tóth Amarissa 6:4, 7:5.

Legnépszerűbb cikkeink