Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Nagy csata vár a magyar női teniszválogatottra

Létrehozva:

Babos Tímea is tagja a válogatottnak. | Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

A jövő héten a törökországi Antalyában vadregényes körülmények között, kemény ellenfelekkel kell megküzdeniük játékosainknak a Billie Jean King Kupa rájátszásáért.

Babos Csaba szövetségi kapitány szerint a magyar női teniszválogatott alkalmas arra, hogy a Billie Jean King Kupában az euroafrikai zóna 1-es csoport jövő heti tornájáról továbbjusson az őszi rájátszásba.

A törökországi Antalyában sorra kerülő csapatversenyen Bondár Anna (73. a világranglistán), Udvardy Panna (84.), Gálfi Dalma (97.), Jani Réka (138.) és Babos Tímea (262.) képviseli a magyar színeket, az együttes Szerbia, Törökország, Észtország és Dánia ellen lép majd pályára.

„Két év után szereplünk ismét a korábbi Fed Kupában, amely 2020-ban a világjárvány miatt elmaradt, tavaly pedig nem voltunk érdekeltek, miután a magyar szövetség elállt a döntő budapesti megrendezésétől, amely nagy szívfájdalmunkra átkerült Prágába” – mondta a szerdai sajtóeseményen a szakvezető. „A mostani csoportunkból kiemelkednek a szerbek, ezzel együtt az első vagy második hely reális cél. A válogatott tagjai Portugáliából, Kolumbiából, Amerikából és Dél-Afrikából érkeznek a helyszínre, úgyhogy az átállás miatt is remélem, hogy nem kell rögtön hétfőn pályára lépnünk, mondjuk a szerbek ellen. A csapat jó erőkből áll, tovább akarunk jutni a novemberi playoffba, majd onnan a világcsoportba.”

A helyszínről szólva Babos Csaba közölte, nemrég járt a viadalnak otthont adó Megasaray komplexumban, ahol viszonylag szerény körülmények fogadták: a salakpályák nem az elegáns hotel területén, hanem a közelben, egy szeles, kietlen fennsíkon vannak, ahol a szervezők sátrakban és konténerekben oldják meg a játékosok ellátását.

A tornán a mérkőzések két egyes és egy páros találkozóból állnak, az összeállításokat mindig aznap, de előre kell megadni, viszont a páros előtt van lehetőség a változtatásra az eredmény függvényében. A kapitány még nem döntött arról, hogy kiket küld pályára, mert az ellenfelek felállásának ismeretében jól taktikázva meg akarja osztani az erőket, hogy egy-egy játékos ne kapjon túl nagy terhelést.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink